Af Ritzau - 21/05-16 21:44

Canada dukker igen USA og er finaleklar ved VMCanada dukker igen USA og er finaleklar ved VM

USA kom flot tilbage i VM-semifinalen mod Canada, som dog viste sig for stærke til slut alligevel.

storybild

Auston Matthews (th.), her i en ungdomslandskamp mod Danmark, bragte USA tilbage i opgøret i VM-semifinalen mod Canada, da han reducerede til 1-2. (Billede: Reuters/Lehtikuva)

Det blev en medrivende nordamerikansk VM-semifinale i ishockey, da Canada med en sejr på 4-3 over USA blev klar til et finalemøde med Finland efter en kamp, hvor momentum svingede voldsomt undervejs.

I første periode lignede Canada et hold med skøjterne peget direkte i retning mod VM-finalen.

Canadierne var USA overlegne gennem det meste af perioden, og efter en scoring af Brendan Gallagher og en drømmescoring af Brad Marchand efter et flot opspil gik canadierne til første pause med en komfortabel 2-0-føring.

Intet tydede på, at USA, der tabte 1-5 til Canada i gruppespillet, skulle få andet end en statistrolle i kampen, men det ændrede amerikanerne i den grad på i anden periode.

På godt syv gyldne minutter i starten af perioden vendte USA det hele på hovedet med tre scoringer, og så var canadierne presset. Stortalentet Auston Matthews stod for det første mål, inden David Warsofsky og Tyler Motte bød ind.

Det lykkedes Canadas Derick Brassard at udligne i powerplay mod periodens afslutning, så alt var åbent inden de sidste 20 minutter.

Mens nogen måske forventede en nervøs indledning på sidste periode, havde Ryan Ellis andre planer. Efter blot halvandet minut tordnede han et slagskud op i nærmeste hjørne, og så var Canada atter på sejrskurs.

Amerikanerne pressede hårdt på for at tvinge kampen ud i overtid og havde flere store chancer, men canadierne holdt stand og sejrede med 4-3.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx