Af Ritzau - 11/03-17 18:59

Sammenhold har sikret Lyngby top-6-pladsSammenhold har sikret Lyngby top-6-plads

Målmand Jesper Hansen mener, at sammenholdet i Lyngbys trup er nøglen til klubbens top-6-placering.

storybild

Jesper Hansen er glad for sammenholdet i Lyngby. (arkiv) (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Med en sejr på 1-0 over Viborg sikrede Lyngby sig lørdag adgang til Alka Superligaens mesterskabsslutspil, når ligaen efter næste spillerunde deles over.

Dermed er målet om overlevelse allerede i hus, noget der ifølge målmand Jesper Hansen i høj grad skyldes den atmosfære, der er i klubben.

Jesper Hansen kom inden denne sæson til Lyngby efter et ophold i franske Bastia.

- Nu kom jeg fra udlandet og jeg kunne mærke, hvor meget jeg havde savnet det sammenhold, man oplever i et dansk omklædningsrum. Det er en af de ting, som gør at jeg præsterer rigtig godt, siger Jesper Hansen.

- Jeg tror, at det har været en af nøglerne til, at vi som hold har præsteret. Det hele starter ved, at vi har det godt sammen, og at vi alle støtter op om hinanden.

- Hvad der gøres taktisk og på træningsbanen er selvfølgelig vigtigt, men det hele bunder i, at vi har det godt sammen som trup, siger Hansen.

Det er endnu ikke gået helt op for målmanden, hvor stor Lyngbys præstation er.

- Jeg er rigtig glad for, at vi sikrede det med en sejr, så vi ikke skulle være afhængige af andre. Og sejren her vidner jo meget godt om, hvordan vi har præsteret over hele sæsonen, siger Jesper Hansen.

- At vi har sikret top-6 er større, end man lige går og tror. Lyngby er en oprykkerklub, og ingen havde regnet med, at vi ville gøre det, som vi har gjort. Men vi er ikke et traditionelt oprykkerhold.

Sejren over Viborg blev sikret af backen Jeppe Brandrup, der mener, det er fuldt fortjent, at Lyngby indtager en øjeblikkelig tredjeplads.

- Det har været målet, og det har vi nu nået. Endda fuldt fortjent. Jeg synes, det er kæmpestort som oprykkere at overleve med bravur, siger Brandrup.

- Mange af os har spillet sammen rigtig, rigtig længe, og det er en stor del af det her, for vi ved, hvad hinanden vil og gør på banen, og vi har det rigtig godt sammen.

Uden for banen har Lyngby sæsonen igennem været i økonomisk stormvejr, men det har ikke sat sine spor i truppen.

- Det er en spillergruppe, der er fantastisk. De har gået gennem mange ting, og det har ikke altid været lige let, men de har ofret meget for det her. Det er grunden til, at vi er, hvor vi er nu, siger træner David Nielsen.

- Vi er glade for, at vi har kunnet levere, når klubben har haft mest behov for det. Vi har spillet under et andet pres end de øvrige hold på grund af det, og det viser og siger meget om de spillere, vi har.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx