Af Ritzau - 07/10-16 18:54

Hareide: Alle mand er klar til Polen-kampenHareide: Alle mand er klar til Polen-kampen

Danmark har alle 23 spillere klar til VM-kvalifikationskampen mod Polen lørdag aften, fortæller Åge Hareide.

storybild

Det danske fodboldlandshold og landstræner Åge Hareide (i blåt) har en gylden mulighed for at få et forspring på fem point ned til Polen efter blot to kampe. Men det kræver dansk sejr i Warszawa lørdag aften. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Landstræner Åge Hareide kan vælge frit fra alle hylder, når han skal sammensætte et slagkraftigt fodboldhold til lørdagens VM-kvalifikationskamp ude mod Polen.

Dermed står det også klart, at backen Riza Durmisi, som har døjet med en knæskade, er blevet helt fit igen, så Hareide ikke skal ændre i sit 3-5-2-system.

- Vi har alle mand friske, og spillerne har restitueret godt og er klar til kampen, siger Hareide på fredagens pressemøde i Warszawa.

Danmark har før spillet lige op og også slået Polen, og Hareide håber, at det kan gentage sig.

- Jeg håber, Polen får problemer igen. Men det er nok Polen, som er favorit. Vi skal forsøge at spille vores spil og gøre, hvad vi kan, siger Hareide.

Polen blev slået ud efter en tæt kamp mod Portugal ved sommerens EM-slutrunde, og Hareide så alle polakkernes kampe fra tætteste hold.

- Polen er et godt hold. Det så vi ved EM i Frankrig. Det er et stærkt kollektiv med mange stjernespillere. Og de tabte kun i en straffesparkskonkurrence til det hold, der vandt EM, siger Hareide.

Nordmanden, som har været landstræner siden marts, er glad for de ledertyper, der er på det danske mandskab.

Den tidligere anfører Daniel Agger har stoppet karrieren, mens Nicklas Bendtner endnu ikke er i god nok kampform til landsholdet efter skiftet til Nottingham Forest.

Derfor er det nu en kvartet bestående af anfører Simon Kjær og viceanførerne Christian Eriksen, William Kvist og Kasper Schmeichel, der er øverst i hierarkiet.

- De fire, som er i den ledergruppe, er de mest erfarne i Danmark. Der skal være nogen til at styre de unge spillere. Der er det godt at have en akse, der kan styre det. Det er vigtigt for et hold, mener Hareide.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx