Af Ritzau - 18/11-16 12:15

Stor europæisk fodboldweekend venter forudeStor europæisk fodboldweekend venter forude

Europas fire største ligaer byder alle på stopopgør i denne weekend. Manchester United og Arsenal lægger for.

storybild

Duellen mellem José Mourinho og Arsène Wenger indleder en stor europæisk fodboldweekend. (Billede: Scanpix/Oli Scarff, Adrian Dennis)

12 dages fodbolddvale i de europæiske fodboldligaer er forbi. Landskampspausen er overstået, og i weekenden går det atter løs på klubscenen.

Der venter en weekend for fodboldfeinschmeckere, kan man roligt sige. De fire største ligaer byder alle på regulære arvefjendeopgør.

Old Trafford danner rammen om det første i den engelske Premier League, når Arsenal gæster Manchester United.

De to klubber kæmpede om den engelske trone op igennem 1990'erne og i begyndelsen af dette århundrede, indtil flere andre storklubber begyndte at byde sig til.

For manager José Mourinho og hans United-hold er der tale om lidt af en skæbnekamp, der kan være med til at definere resten af sæsonen.

Trods massive spillerindkøb op til sæsonen er United kommet hakkende fra start og ligger på sjettepladsen med otte point op til førerholdet, Liverpool, efter de første 11 runder.

Et nederlag til Arsenal kan hægte United yderligere af i forhold til den førende kvartet. Omvendt kan Arsenal med en sejr sætte sig foreløbigt på førstepladsen i ligaen.

Kampen på Old Trafford begynder lørdag 13.30.

18.30 samme dag er der tysk storkamp. Mesterholdet fra de seneste fire sæsoner, Bayern München, kommer på besøg hos Borussia Dortmund, der helst skal vinde for at holde snor i Bayern.

Dortmund ligger inden opgøret nummer fem i Bundesligaen med 18 point, mens Bayern topper med 24 point.

Knap er det tyske brag spillet til ende, inden storklubberne fra Madrid - Atlético og Real - tørner sammen på Estadio Vicente Calderon med kickoff klokken 20.45.

Her har Atlético hårdest brug for point på positionen som nummer fire med 21 point. Real Madrid har lagt sig i spidsen for den spanske liga med 27 point.

Endelig er der guf til fodboldromantikerne søndag klokken 20.45. Milano-derbyet i Serie A mellem Milan og Inter var i 1990'erme noget af det ypperste, man kunne forestille sig.

I disse år indtager de to klubber dog mere ydmyge roller uden for det fornemme selskab i Champions League.

Milan er dog så småt ved at rejse sig ovenpå tre elendige sæsoner. Holdet ligger på tredjepladsen i Serie A med et meget ungt hold.

I Inter hærger tristessen fortsat. Klubben roder rundt midt i rækken og fyrede for kort tid siden træner Frank de Boer og indsatte i stedet Stefano Pioli.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Løkke i ny dobbeltrolle: Erhvervsfond...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx