30/12-17 09:58

USA's talenter slår Canada i parodi på isenUSA's talenter slår Canada i parodi på isen

Der blev sat ny tilskuerrekord, men snevejr ødelagde storkampen mellem USA og Canada ved U20-VM i ishockey.

storybild

Over 44.000 tilskuere så USA slå Canada i den første udendørskamp nogensinde ved et U20-VM. Scanpix/Kevin Hoffman

Buffalo. Den første udendørskamp nogensinde ved et U20-VM udviklede sig til noget af en farce i Buffalo, hvor USA's talenter vandt med 4-3 over ærkerivalen Canada efter straffeslag.

De 44.562 tilskuere, der trodsede snevejr og cirka ti minusgrader, blev vidner til en bizar kamp, der endte med at vare over tre og en halv time og derfor først var færdig natten til lørdag dansk tid.

Snevejret var nemlig medvirkende til, at kampen gentagne gange måtte afbrydes, så banen kunne blive renset for sne, og spillerne indtil næste pause kunne spille noget, der mindede om ishockey.

Udendørskampe er ellers blevet et hit i Nordamerika, og i denne sæson spilles der tre NHL-kampe under åben himmel.

Kampe udendørs giver mulighed for at få langt flere tilskuere til kampene, da de typisk afvikles på meget større stadioner, der normalt bruges af andre sportsgrene.

Rivalopgøret mellem USA og Canada blev således spillet på New Era Field, hvor NFL-holdet Buffalo Bills normalt spiller sine hjemmekampe. De førnævnte 44.562 tilskuere var mere af en fordobling af tilskuerrekorden til en kamp ved et U20-VM.

Kritikere mener dog, at udendørskampe sænker kvaliteten af kampene, fordi spillerne laver fejl, de normalt ikke ville lave.

Det skyldes, at pucken glider mere utilregneligt på isen, der kun bliver dårligere, som udendørskampene skrider frem. Kampen i Buffalo var derfor mere vand - eller nærmere sne - på kritikernes mølle.

Danmark er i gruppe med USA og Canada ved U20-VM. Danskerne har tabt de to første kampe. Søndag skal de danske talenter møde Canada, der trods nederlaget til USA stadig topper gruppen.

/ritzau/TT

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forløst Brøndby-helt: 'Det her er et...
bt.dk
Politiet: 21-årig dykker er fundet død
bt.dk
Ikonisk dansk band leverede kongelig...
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx