26/07-17 22:40

Maradona: Guds hånd-målet ville blive underkendt i dagMaradona: Guds hånd-målet ville blive underkendt i dag

Fodboldlegenden Diego Maradona støtter brugen af teknologiske hjælpemidler til dommeren i fodbold.

storybild

Maradona stiger i kvartfinalen ved VM i 1986 til vejrs foran Peter Shilton i det engelske mål og bruger hånden til at få bolden i nettet med Scanpix/Sven Simon

Paris. Diego Maradona er manden, der scorede et af fodboldhistoriens mest berømte mål, da han i kvartfinalen mod England ved VM i 1986 tog hånden til brug ved det ene af sine to mål i kampen.

Argentina vandt kampen 2-1, og senere fortalte argentineren, at det var "guds hånd", der slog bolden i mål. Argentina vandt senere finalen og blev verdensmestre.

Havde der været videodommere til dengang, som der er i dag, så mener målscoreren fra dengang, at målet aldrig var blevet godkendt.

Alligevel bakker argentineren op om de nye teknologiske tiltag som for eksempel videodommer og mållinjeteknologi.

- Jeg tænker på det (målet, red.) hver gang, jeg udtrykker min støtte til den nye teknologi. Og det mål ville aldrig være blevet godkendt, hvis teknologien havde fandtes dengang, siger han i et interview offentliggjort på det internationale fodboldforbund Fifas hjemmeside.

Verdensmesteren fra 1986 erkender også, at han har taget hånden til hjælp i andre store VM-kampe.

- Jeg kan også fortælle noget andet: Ved VM i 1990 brugte jeg min hånd til at fjerne bolden fra målstregen i kampen mod Sovjetunionen. Vi var heldige, for dommeren så det ikke, siger Maradona.

Ved Confederations Cup i Rusland tidligere på sommeren skulle videodommerteknologien stå sin store prøve, og resultatet delte vandene.

Nogle mente, at de mange spilstop, der følger som konsekvens af dommerens brug af video, ødelægger spillet. Men Maradona er ikke enig i den betragtning.

- Folk bliver først irriterede, når der bliver tildelt noget, som ikke skulle være tildelt, eller et mål ved en fejl bliver underkendt, siger han.

- Teknologien bidrager med gennemsigtighed og kvalitet, og den belønner de hold, der er villige til at angribe og tage chancer.

Fifas præsident, Gianni Infantino, har tidligere på året sagt, at der vil blive benyttet videodommer ved VM i Rusland i 2018.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-ekspert boede på krisecenter...
bt.dk
Bendtner udstilles og revses: 'Han...
bt.dk
Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
Butiksgigant på vej til Danmark: 'Kun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx