Af Ritzau - 30/05-16 17:17

Bryllupper står i vejen for ekstra landsholdsangriberBryllupper står i vejen for ekstra landsholdsangriber

Åge Hareide ville gerne have haft en ekstra angriber med til Japan, men det har ikke kunnet lade sig gøre.

storybild

Nicklas Bendtner underholder landstræner Åge Hareide ved sidste uges landsholdstræning. Angriberen er dog ikke i form til at tage med landsholdet til Japan, selv om Hareide gerne ville have haft en angriber mere i flyveren. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Landstræner Åge Hareide modtog mandag et afbud fra FC København-angriberen Nicolai Jørgensen til landsholdets forstående tur til Japan, og nordmanden ville gerne have indkaldt en ekstra angriber.

På grund af diverse private omstændigheder kommer der dog ikke flere angribere med, når flyet mod Japan letter tirsdag.

- Vi ville gerne have været fire, men vi er kun tre. Det er svært at få spillere ind så sent. Enten skal folk giftes, eller også skal de andre ting. Det er meget, meget svært, når vi rejser tirsdag, siger Åge Hareide.

De tre angribere i truppen er Viktor Fischer, Lasse Vibe og Morten "Duncan" Rasmussen.

Hareide har ud over Nicolai Jørgensen modtaget afbud fra Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen. Sidstnævnte forbereder sig i stedet med det danske OL-landshold.

Selv om nordmanden kun har ganske kort tid til at spille en ny landsholdsstamme sammen, vil han ikke lade sig irritere over de mange angriberafbud.

- Som landstræner kan man ikke være irriteret, man må kun være glad. Hvis jeg ikke er glad, så går det ud over spillerne.

- Jeg er glad for, at vi trods alt har en stor stamme af spillere med os, selv om flere af dem har spillet en lang sæson i Bundesligaen, Premier League eller andre ligaer.

- Der er få internationale spilledatoer, så vi må udnytte tiden med dem, som er her, siger han.

Manglen på angribere kan føre til, at nordmanden i løbet af de to kampe på træningsturen til Japan vil prøve at spille med tre mand i front - én i midten og to kanter.

- Det er ikke sikkert, at afbuddene ændrer så meget for os. Måske prøver vi en anden formation, men mange ting vil stadig være det samme.

- Hvis vi skal spille med tre angribere i en af kampene, så vil Lucas Andersen være en kantspiller i det system. Det er den rolle, han har spillet i mest, og så kan han rykke ind i banen derfra, siger Hareide.

Lucas Andersen blev mandag indkaldt som erstatning for Malmö FF-midtbanespilleren Anders Christiansen, der ligesom Nicolai Jørgensen meldte afbud med en skade.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx