Af Ritzau - 15/10-16 12:31

Ski-chef: Norge nøler i langrendsstjernes dopingsagSki-chef: Norge nøler i langrendsstjernes dopingsag

Det Internationale Skiforbund (FIS) vil have Therese Johaug suspenderet på grund af en positiv dopingprøve.

storybild

Therese Johaug er endnu ikke blevet suspenderet til trods for en positiv dopingprøve. (Arkivfoto). (Billede: Scanpix/Jonathan Nackstrand)

Den norske langrendsstjerne Therese Johaug er endnu ikke blevet suspenderet til trods for en positiv dopingprøve.

Derfor beskylder generalsekretær i Det Internationale Skiforbund (FIS), Sarah Lewis, Norge for ikke at overholde reglerne.

Generalsekretæren mener, at Antidoping Norge for længst burde have reageret, efter at Johaug i september afgav en dopingprøve, der viste spor af et ulovligt anabolsk steroid.

- På grund af den substans, som det drejer sig om, og ud fra det vi ved fra medierne, så er det norske antidopingagentur forpligtet til at suspendere Johaug, siger Sarah Lewis til Hufvudstadsbladet.

Lewis oplyser til samme medie, at FIS endnu ikke officielt er blevet orienteret om dopingsagen. Dette bliver dog afvist af Det Norske Skiforbund.

Den norske landsholdslæge, Fredrik S. Bendiksen, har påtaget sig ansvaret for miseren og trukket sig fra sit job.

Lægen har forklaret, at han gav Johaug en creme mod et sår på læben. Det er angiveligt cremen, der indeholdt stoffet clostebol, der er årsag til den positive dopingprøve.

Therese Johaug, der i sidste sæson vandt den samlede World Cup og tre VM-guldmedaljer, vil ikke frivilligt lade sig suspendere. Det oplyste hendes advokat fredag til NRK.

- Therese Johaugs syn på sagen er, at man ikke kan bebrejde hende noget.

- At acceptere en suspension indebærer også en accept af skyldsspørgsmålet, så det er ikke aktuelt for hende at acceptere en suspension, siger advokat Christian B. Hjort.

Antidoping Norge er i øjeblikket i gang med at indhente informationer i sagen.

/ritzau/NTB

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx