Af - 24/03-15 17:10

Sådan støtter danskerne bortvist Bjarne RiisSådan støtter danskerne bortvist Bjarne Riis

Oleg Tinkov har suspenderet Bjarne Riis fra cykelholdet Team Tinkoff-Saxo, og det får danskerne til at bakke deres helt op.

storybild

Bjarne Riis er blevet frosset ude af sit eget cykelhold, og danskerne viser sympati. (Billede: Polfoto)

Bjarne Riis er suspenderet fra Tinkoff-Saxo, og det er ifølge BT sket efter ordre fra den russiske holdejer Oleg Tinkov.

Flere medier spekulerede i, at de dårlige resultater er skyld i, at 'Ørnen fra Herning' er på vej ud, men det er angiveligt ikke tilfældet.

LÆS OGSÅ: Mystisk: Her er Tinkoffs 'forklaring' på Riis-sagen

- Bjarne Riis er ikke blevet suspenderet på grund af manglende resultater, og heller ikke på grund af økonomiske overvejelser, skriver Tinkoff-Saxo i en pressemeddelelse.


LÆS OGSÅ: Medie: Riis smidt på porten af Tinkov

De har endnu ikke besluttet, hvad der skal ske, og derfor har de ikke yderlige kommentarer på sagen.

På trods af dopingindrømmelsen, så er det tydeligt, hvem danskerne holder med. Suspenderingen har givet fødsel til hashtagget #jesuisbjarne på Twitter.

Hashtagget betyder, at man sympatiserer med cykellegenden, og det er en direkte reference til #jesuischarlie, hvor det galt om at støtte satirebladet Charlie Hebdo efter terrorangrebet i Frankrig.

LÆS OGSÅ: Riis om Contadors Tirreno-åbning: Det så skidt ud


Det er dog ikke alle der er lige begejstret for #jesuisbjarne:


På Twitter er der dog en klar overvægt af hyldest til Bjarne Riis og det nye hashtag, og her er det kun fantasien der sætter grænsen.

LÆS OGSÅ: Dopingrapport: UCI-toppen holdt hånden over ArmstrongLÆS OGSÅ: Tysk cykelstjerne: Riis er et problem for cykelsporten

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx