Af Troels Gadegaard Frølich - 24/08-14 12:19

Matchfixing: Hvidovres modstandere er overraskedeMatchfixing: Hvidovres modstandere er overraskede

Vejle og Vendsyssel er som Hvidovres modstandere i de to kampe, der muligvis er blevet fixet, overraskede, hvis den slags kan forekomme i dansk fodbold.

storybild

Anklagerne om matchfixing mod en række Hvidovrespillere kommer bag på modstanderne i en af de aktuelle kampe, Vejle. De to hold har mødtes flere gange i 1. division - her i et 1-1-opgør i 2009. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Vejle Boldklub og FC Hjørring - nu Vendsyssel FC - er ufrivilligt blevet viklet ind i en sag om matchfixing. De to klubber spillede ifølge Berlingske i 2010 to 1. divisionskampe mod Hvidovre IF, der ifølge politiets sigtelser har været orkestreret af seks spillere fra Hvidovre.

Begge kampe endte med nederlag til Hvidovre, men hverken hos Vejle Boldklub eller FC Hjørring vakte kampresultaterne mistanke dengang.

Seks mænd sigtet for matchfixing i millionklassen
Seks mænd sigtet for matchfixing i millionklassen

Vejle Boldklub spillede mod Hvidovre i november 2010. En kamp, som Vejle vandt 5-0, hvor det ifølge sigtelsen var aftalt, at Hvidovre skulle tabe med minimum fire mål.

- Jeg er meget overrasket, at det her er sket, for jeg er opdraget til, at man altid spiller for at vinde. Det her er noget skrammel, siger Per Olesen, der er administrerende direktør i Vejle Boldklub, til Ritzau.

Politikere vil udelukke matchfixere på livstid
Politikere vil udelukke matchfixere på livstid

- Vi forholder os meget passive, da vi kun har været involveret indirekte i sagen, men vi vender det lige med vores spillere for at understrege, at matchfixing er fuldstændigt uacceptabelt.

Per Olesen var ikke ansat i klubben, da Vejle Boldklub slog Hvidovre 5-0, så han kan ikke kommentere, om der var noget mistænkeligt ved kampens udfald.

Matchfixing-forsøg rammer danske tennisturneringer
Matchfixing-forsøg rammer danske tennisturneringer

I oktober 2010 spillede FC Hjørring mod Hvidovre. Ved pausen var stillingen 2-2, men i anden halveg gik Hvidovre i stå, og kampen endte 4-2 til FC Hjørring.

Ifølge politiet var det på forhånd aftalt, at Hvidovre skulle indkassere minimum fire mål. I Nordjylland er man også meget overrasket over sagen.

Cameroun efterforsker syv spillere for aftalt spil
Cameroun efterforsker syv spillere for aftalt spil

- Jeg troede ikke, at den slags foregik i dansk fodbold. Det er totalt ødelæggende, hvis ikke man kan stole på, at aktørerne på banen gør deres yderste for at vinde kampen, siger Jacob Krüger, der er sportschef i Vendsyssel FC, det daværende FC Hjørring.

- Vi tænkte ikke, at der var noget mistænkeligt ved kampen, og det har vi heller ikke gjort siden, siger Jacob Krüger, der var assistenttræner i Vendsyssel FC, da Hvidovre blev slået 4-2.

Russisk tennisspiller må aldrig mere spille tennis
Russisk tennisspiller må aldrig mere spille tennis

I alt seks mand er blevet sigtet. Fire af dem nægter sig skyldig, én tilstår og én har ifølge tiltaltes forsvarer ingen kommentar, skriver Berlingske.

Sagen er berammet i Københavns byret til den 19. december.

/ritzau/

Avis: Matchfixere på spil i dansk VM-test fra 2010
Avis: Matchfixere på spil i dansk VM-test fra 2010

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Jonas gik konkurs: Nu skal kinesisk...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx