Af Ritzau - 23/08-16 17:46; Opdateret: 23/08-16 18:24

Ung fransk debutant vinder 4. etape i VueltaenUng fransk debutant vinder 4. etape i Vueltaen

Lilian Calmejane hentede karrierens største sejr, og Darwin Atapuma overtog førertrøjen på 4. etape.

storybild

Colombianeren Darwin Atapuma (BMC) er ny mand i førertrøjen i Vuelta a España. (Arkivfoto). (Billede: Scanpix/Luk Benies)

Den 23-årige franskmand Lilian Calmejane (Direct Energie) vandt tirsdag sin største sejr i karrieren, da han på 4. etape i cykelløbet Vuelta a España afsluttede en lang dag i udbrud med at køre først over stregen efter de 163,5 kilometer fra Betanzos til San Andres de Teixido.

Calmejane, der kører sin første grand tour, kom afsted med det store udbrud på 20 ryttere, som kørte fra feltet tidligt på etapen.

Darwin Atapuma (BMC) og Benjamin King (Cannondale) sluttede på de efterfølgende pladser 15 sekunder efter den jublende franskmand.

Gruppen med favoritterne til den samlede sejr kom i mål godt to minutter bagude, og det betød, at Darwin Atapuma overtog løbets røde førertrøje.

I den samlede stilling fører colombianeren med 29 sekunder ned til veteranen Alejandro Valverde (Movistar). Vinderen af årets Tour de France, Chris Froome (Sky), er på tredjepladsen. Derefter følger Esteban Chaves (Orica-Bikeexchange) og Nairo Quintana (Movistar).

Etapen gik over to mindre stigninger, før feltet ramte den afsluttende stigning op mod mål. Den var 11,2 kilometer lang med en gennemsnitlig stigningsprocent på 4,8 procent.

På finalestigningen forsøgte flere ryttere fra udbruddet at stikke af fra sine følgesvende, og med seks kilometer lå Lilian Calmejane alene ude foran med de øvrige udbrydere lige efter sig og gruppen med klassementrytterne godt tre et halvt minut bagude.

Bag Calmejane satte særligt Darwin Atapuma turboen til, for inden etapen var han blot 1 minut og 35 sekunder efter den førende Ruben Fernandez (Movistar), og Atapuma øjnede chancen for at overtage den røde førertrøje.

Den chance voksede, efterhånden som det stod klart, at Ruben Fernandez ikke havde en god dag, og i mål var Fernandez næsten tre minutter efter vinderen.

Fernandez gled derfor ned på en syvendeplads i klassementet.

Danske Magnus Cort (Orica-Bikeexchange) kom i mål som nummer 189 af de 194 ryttere over stregen. Danskeren smed knap 20 minutter.

I den samlede stilling ligger han 34 minutter og 18 sekunder efter Atapuma.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere uheld på motorvej: Politiet...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Kvinde dræbt i trafikulykke
bt.dk
70-årige Erik raser over grådige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx