Af David Andersen - 26/01-16 22:11

Danmark smider sejren til sidst mod SverigeDanmark smider sejren til sidst mod Sverige

Danmark førte hele anden halvleg, indtil der manglede ti sekunder mod Sverige, som udlignede til 28-28.

storybild

(Billede: Polfoto)

Efter fire sejre på stribe ved EM i håndbold måtte Danmark tirsdag aften notere sig sit første pointtab i turneringen, da mellemrundekampen mod Sverige sluttede 28-28.

Danmark førte i størstedelen af kampen - undervejs med fem mål - men lukkede Sverige tilbage i kampen og tabte point efter en hektisk slutfase.

Dermed skal Danmark ud i en afgørende kamp om avancement onsdag mod Tyskland. Her skal Danmark formentlig have point for at avancere til semifinalen.

Gudmundssons assistent har rejst sig fra sygesengen
Gudmundssons assistent har rejst sig fra sygesengen

Det var helt unødvendigt, at Danmark ikke vandt opgøret mod Sverige. Holdet førte næsten fra start til slut, men otte sekunder før tid faldt udligningen, som Danmark ikke kunne nå at svare tilbage på.

På forhånd var danskerne opmærksomme på, at svenskerne har været gode startere i de foregående kampe, men et fremragende dansk forsvar brød den tendens.

Sverige blev tidligt tvunget ud i en scoringspause på otte minutter, hvor Danmark vekslede 2-3 til en føring på 7-3.
I angrebet skulle danskerne lige vænne sig til det meget offensive svenske forsvar, hvor en mand gik frem til Mikkel Hansen.

Landstræner Gudmundssons modsvar var tidligt at bringe Michael Damgaard på banen som en ekstra bagspiller i stedet for fløjen Anders Eggert, og det gav pote.

Eggert advarer mod verdens bedste forsvarer hos Sverige
Eggert advarer mod verdens bedste forsvarer hos Sverige

Også Mads Mensahs skud fungerede, og blandt andet i kraft af playmakerens fire scoringer i første halvleg lignede det en komfortabel dansk føring halvvejs, men med en god slutspurt i overtal ændrede Sverige 10-15 til 13-15.

Nu lugtede svenskerne blod, og de var ikke sådan at hægte af i anden halvleg.

I målet stod nu Kevin Møller, men han fik ikke fat i meget mere, end Niklas Landin havde gjort inden pausen. Samlet set havde de ikke mange redninger.

Sverige var mange gange kun en scoring fra at udligne, men det var særligt Michael Damgaards fortjeneste, at den danske føring holdt. Han bombede den ene bold i kassen efter den anden og blev dansk topscorer med syv mål.

Dansk EM-lejr: Spanien kan forvente fairplay
Dansk EM-lejr: Spanien kan forvente fairplay

Danmark fik lidt luft med føringen på 26-23 med syv minutter igen, men Sverige svarede tilbage, og kun en fantomredning fra Landin forhindrede udligning til 26-26.

I stedet brød Mikkel Hansen igennem og scorede til 27-25 i angrebet efter. Men kort efter fik Henrik Møllgaard sin tredje tominuttersudvisning, og i overtal gjorde Sverige igen kampen lige.

Kort før tid gav det udligning, og Jesper Nøddesbos forsøg fra midten efterfølgende gav ikke succes.

LÆS OGSÅ: Nøddesbo: Sejren giver noget til bagagen senere i EM

LÆS OGSÅ: Mikkel Hansen efter comeback: Vi viser stor karakter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx