21/01-15 06:24

Far er den eneste rigtige for WozniackiFar er den eneste rigtige for Wozniacki

Efter flere mislykkede forsøg med nye trænere glæder Australian Open-aktuelle Caroline Wozniacki sig over at have sin far, Piotr Wozniacki, fast på sidelinjen.

storybild

På denne tid sidste år stod svenskeren Thomas Högstedt på sidelinjen og gav dessiner til Caroline Wozniacki under træningen ved Australian Open.

Men samarbejdet holdt ikke længe, og i dag er det igen Piotr Wozniacki, der indtager rollen som far og træner ved grand slam-turneringen, hvor 24-årige Caroline Wozniacki torsdag spiller sin anden kamp mod hviderusseren Victoria Azarenka.

Caroline Wozniacki er flere gange i karrieren vendt tilbage til faderen efter at have prøvet andre trænere, og nu er budskabet fra Wozniacki-lejren, at der kun findes én rigtig mand på sidelinjen.

TV: Ingen ved, hvor Wozniacki er
TV: Ingen ved, hvor Wozniacki er

- Det har været meget rart at få lidt ro på og ikke skulle tænke så meget over de ting. Nu har jeg haft det her team med min far, siden jeg var syv år gammel, og det er noget, jeg kender godt og føler mig komfortabel i, siger Caroline Wozniacki.

Direkte adspurgt, hvad hun har fået ud af at blive trænet af blandt andet Thomas Högstedt og danske Michael Mortensen, siger Caroline Wozniacki, at hun "helt sikkert har lært noget".

- Også at det (andre trænere end Piotr Wozniacki, red.) ikke er noget for mig, lyder det.

Ifølge Piotr Wozniacki forsøgte de tidligere trænere at ændre for mange ting i datterens spil på for kort tid.

- De trænere, der er kommet ind, ville lave hende om fra dag til dag og pressede alt for meget på med de ting, de gerne ville forbedre i Carolines spil. Man skal lave de ændringer skridt for skridt. Hvis man laver alt for mange ændringer, bliver man ikke bedre, man bliver dårligere, mener Piotr Wozniacki.

Ekspert: Caroline Wozniacki er slidt af mange års tennis
Ekspert: Caroline Wozniacki er slidt af mange års tennis

- Hvis man braser ind og siger: "Du kan ikke finde ud af det og det", og "du skal ikke gøre sådan", hvad sker der så mentalt? Du bliver sur og utilfreds. De tidligere trænere var på den måde, lyder kritikken fra den nuværende træner.

Piotr Wozniacki er dog åben over for på et senere tidspunkt at hente hjælp ind udefra i form af eksempelvis pensionerede tennisstjerner. Men det bliver som midlertidige konsulenter og ikke faste trænere, og det bliver ikke nu, understreger han.

I tirsdagens sejr mod amerikaneren Taylor Townsend måtte en tydeligt frustreret Piotr Wozniacki irettesætte sin datter adskillige gange med et par ikke så pæne polske gloser.

Farmand måtte råbe af Wozniacki: - For helvede
Farmand måtte råbe af Wozniacki: - For helvede

Netop faderens kommunikationsevner får dog ros af Caroline Wozniacki.

- Han kender mig bedre end nogen anden. Han ved, hvornår han skal presse mig, og hvornår han skal tage det stille og roligt. Han ved, hvordan han skal sige tingene, så jeg forstår det, siger hun.

Caroline Wozniacki er seedet til at nå en kvartfinale i Australian Open.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx