Af Ritzau - 18/11-16 10:14

Atletico Madrids forsvar skal genfinde sig selv i derbyAtletico Madrids forsvar skal genfinde sig selv i derby

Efter en defensiv pletfri start på sæsonen er der gået hul i Atletico Madrids forsvar inden Madrid-derbyet.

storybild

Atlético Madrid jagter lørdag sejren i det sidste ligaderby på Vicente Calderon mod Real Madrid. (Billede: Reuters/Maxim Shemetov)

Atlético Madrid har på papiret det næstbedste forsvar i Primera Division med otte indslæbte mål i sæsonens første 11 kampe.

Det er også en solid defensiv base, der gennem de seneste sæsoner har sikret klubben et mesterskab og deltagelse i to Champions League-finaler. Tre ud af de seneste fire sæsoner har Atlético Madrid haft ligaens bedste forsvar.

Men forsvaret slår revner i øjeblikket. De seneste fire ligakampe har holdet uvant lukket mål ind - seks i alt - og den kedelige tendens skal stoppes, hvis det lørdag aften skal lykkes at besejre lokalrivalen Real Madrid.

- Vi har ikke råd til at tabe yderligere terræn, hvis vi gerne vil konkurrere om mesterskabet, og det er klart, at vi skal forbedre os, hvis vi skal vinde, som vi har været vant til, siger Atletico Madrids anfører, Gabi.

Efter en stærk indledning på sæsonen har Atlético Madrid tabt to ud af de seneste tre kampe og er nede som nummer fire i rækken med seks point op til Real Madrid på førstepladsen.

Lørdagens lokalderby bliver samtidig det sidste af sin slags i ligasammenhæng på Vicente Calderon. Fra næste sæson skal Atlético Madrid spille sine hjemmekampe på Estadio La Peineta.

- Det gør det kun mere specielt og spændende, at det er det sidste ligaderby på Calderon.

- Vi skal have revanche fra Champions League-finalen, for det har givet os et ar, som vi aldrig kan fjerne, siger anfører Gabi.

28. maj tabte Atlético Madrid Champions League-finalen til Real Madrid efter straffesparkskonkurrence.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
800 år gammelt dansk slot får vild...
bt.dk
Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Bær tilbagekaldes - kan give...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx