Af - 29/03-14 14:19

Vanvittigt VM: Kenyas kvinder gør rent bord i top 5Vanvittigt VM: Kenyas kvinder gør rent bord i top 5

Fem kenyanske kvinder stillede til start i VM i Halvmaraton i København i dag. De satte konkurrenterne til vægs og dominerede løbet totalt.

storybild

Den senere guldvinder Gladys Cherono, i midten i den rød-grønne kenyanske trikot, ved starten af dagens VM i København. (Billede: Twitter-brugeren Thomas Hansen ‏@TherealTHansen)

Kenyas kvinder sad totalt på VM i Halvmaraton i København i dag. Landets fem deltagere gjorde således rent bord i top 5. Gladys Cherono vandt guld.

Hos mændene blev vinderen Geoffrey Kipsang Kamworor, ligeledes fra Kenya. Dermed blev den seksdobbelte guldvinder Zersanay Tadese fra Eritrea stødt fra tronen. Han måtte nøjes med en fjerdeplads.

Så hurtigt skal de løbe for at slå verdensrekorden i København i dag
Så hurtigt skal de løbe for at slå verdensrekorden i København i dag

Flere danske eliteløbere satte imponerende personlige rekorder, og i holdkonkurrencen blev Danmark nummer 15 på herresiden, lige foran Norge, hvilket på forhånd var danskernes store mål.

Bedste danske mand blev Abdi Hakin Ulad.

- Jeg er super tilfreds – jeg kunne ikke have gjort det meget bedre, siger han til DR umiddelbart efter løbets slutning.

Trafikalt kaos lurer fra i aften: Få overblikket over VM i halvmaraton
Trafikalt kaos lurer fra i aften: Få overblikket over VM i halvmaraton

- Det er nok det største og fedeste, jeg har prøvet, og det gør det endnu bedre, at jeg er på hjemmebane, siger han, der selv barberede flere minutter af sin personlige rekord.

Bedste danske kvinde var Jessica Draskau-Petterson. Seks af de i alt 10 danske deltagere satte personlig rekord.

På forhånd havde arrangørerne gjort sig forhåbninger om, at der ville blive sat verdensrekorder i dag. Det blev dog ikke tilfældet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx