29/05-14 14:20

Froome kritiserer mangelfuld dopingkontrol før TourenFroome kritiserer mangelfuld dopingkontrol før Touren

Chris Froome ærgrer sig over, at flere af klassementsfavoritterne ikke er blevet testet de seneste to uger.

storybild

Chris Froome ærgrer sig over, at flere af klassementsfavoritterne ikke er blevet testet de seneste to uger. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Den forsvarende Tour de France-vinder Chris Froome (Team Sky) er skuffet over antallet af dopingkontroller forud for Touren.

Briten træner i disse dage på Tenerife, hvor også klassementsrivalerne Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Vincenzo Nibali (Astana) forbereder sig til etapeløbet, der begynder den 5. juli i England.

Wiggins vinder samlet i Californien - vil køre Tour
Wiggins vinder samlet i Californien - vil køre Tour

- Tre store Tour de France-rivaler befinder sig på Mt. Teide, og ingen er blevet testet uden for konkurrence i de seneste to uger. Meget skuffende, skriver Froome på Twitter.

Chris Froome mener, at det er i rytternes interesse at blive dopingtestet, så de senere kan bevise, at de er rene.

- Vi træner alle sammen med vores respektive hold, men i sidste ende er det os, der skal stå foran tv-kameraerne i juli og forsvare vores præstationer.

Froome sejrer på vejen mod Tour-forsvar
Froome sejrer på vejen mod Tour-forsvar

- Der er risiko for, at den, der er i den gule trøje i juli, skal svare på spørgsmål, og hvis vi ikke bliver testet, så er det ikke godt for nogen af os, uddyber han over for cyclingnews.com.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at vise, at cykelsporten er startet på en frisk side, og at det ikke er som tidligere. Men dette hjælper ikke, fastslår han.

Froome viser Tour-benene frem i Romandiet
Froome viser Tour-benene frem i Romandiet

Vincenzo Nibali har efterfølgende oplyst på Twitter, at han er blevet testet fem gange inden for den seneste måned. Kontrollanterne har dog ikke været på besøg, mens Astana-rytteren har været på Tenerife.

Contador er klar til at banke Froome i Touren
Contador er klar til at banke Froome i Touren

Det er den internationale cykelunion, UCI, som er ansvarlig for dopingkontrollerne. Rytterne skal blandt andet holde UCI informeret om, hvor de befinder sig, så det uden varsel er muligt at teste dem for doping.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lego-familie har tabt gigantbeløb
bt.dk
Forhandlere er gået hjem: Her er...
bt.dk
Ziegler om forhandlinger: Jeg er...
bt.dk
Tøjgigant lider i Danmark: Værste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx