Af - 06/08-15 10:43

Her er billedet, der går lige i hjertetHer er billedet, der går lige i hjertet

En frygteligt ulykke har kostet en lille dreng livet i forbindelse med en baseball-kamp.

Bildstrecke im Grossformat »

Gavin Wehby bærer drengen i sine arme. Krammer ham. Holder hårdt fast. Kigger efter hjælp.

Men ni-årige Kaiser bevæger sig ikke. Han hænger bare livløst fra baseball-spillerens stærke arme. Krammer ikke tilbage.

Og den lille dreng kommer aldrig til at holde om nogen igen.

Skaderne efter et frygteligt uheld i forbindelse med en baseball-kamp er alt, alt for svære for hans unge krop, og godt et døgn senere dør lille niårige Kaiser Carlile.

TV: Undskyld far - det var ikke med vilje
TV: Undskyld far - det var ikke med vilje

Ulykken har rørt en stor del af USA. For bat-drenge – og -piger – findes overalt. Det er naboens søn og datter, der løber rundt på banerne og samler batt ind. Iklædt samme dragt som 'deres' hold. Baseball spiller en stor rolle i det amerikanske samfund, i den amerikanske drøm. Ren Americana.

Derfor er billedet af Liberal Bee Jays-spilleren Gavin Wehby, der holder den lille dreng, gået lige i hjertet på de fleste.

Gavin Wehby holder lille Kaiser i sine arme efter ulykken.

Ulykken skete i lørdags, da niårige Kaiser bare gjorde sit job i forbindelse med en kamp i hjembyen Wichita. Her spilles i disse uger en turnering på lavere niveau. På vej ud for at samle et bat op overså drengen, at en spiller stod og lavede nogle opvarmningsslag med et bat.

Kaiser, der havde en hjelm på, blev ramt lige i hovedet.

Han faldt om. Rejste sig hurtigt op igen. Tog et par skridt. Og faldt igen om.
Herefter kom spilleren Gavin Wehby til og samlede Kaiser op. Hurtigt herefter kom en læge til. Siden blev han kørt på hospitalet. Det var i lørdags.

Søndag aften døde Kaiser Carlile af skaderne. Han blev altså ni år.

Siden har intet været det samme. I Wichita. I store del af baseball-USA.

Gavin Wehby har siden sagt.

Jeg kan aldrig glemme, hvor hårdt han arbejde. At han altid havde det sjovt imens. Jeg føler mig velsignet over at kunne kalde ham min ven, holdkammerat og ikke mindst bror.

Han har også brugt Twitter til at mindes bat-drengen: 'Han gjorde indtryk på alle, især mig. Han var en utrolig dreng. Jeg elsker dig, knægt.'


Indtil videre er brugen af bat-drenge og -piger suspenderet i amatør-turneringen i Wichita, der hedder World Series (ikke at forveksle med MLB-turneringens finaler).

Liberal Bee Jays har valgt at spille videre i turneringen, fordi det ville være i Kaisers ånd. Hans far, Chad Carlile, sagt.

Han var meget konkurrence-minded, men i samme åndedrag udviste han stor omsorg for alle. Det er det, det hele handler om. Hans kærlighed til sporten.


Der er siden holdt flere mindehøjtideligheder for drengen og familien. Blandt andet i forbindelse med Liberal Bee Jays' kamp i tirsdags (SE GALLERI ØVERST). Og der er blevet samlet tusindvis af kroner ind. Blandt ved at sælge klassiske baseball-kort med Kaiser. (Artiklen fortsætter længere nede)Torsdag skal Liberal Bee Jays igen spille. Siden ulykken har holdet vundet alle kampe, og fortsætter det, kan det ende med den ultimative triumf på lørdag i finalen.

Hold-manager Adam Anderson siger:

Jeg kan slet ikke sætte ord på, hvor stort det vil være. Hver eneste dag, når vi gik ud på banen, fik hans smil os alle til at smile.

Kaiser Carlile skal begraves på tirsdag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx