04/09-17 01:17; Opdateret: 04/09-17 01:58

Luxembourgs landstræner hylder historisk point mod FrankrigLuxembourgs landstræner hylder historisk point mod Frankrig

Luxembourg klarede højest overraskende 0-0 ude mod Frankrig i VM-kvalifikationen. Sverige på vej mod VM.

storybild

Luxembourgs spillere fejrede det uafgjorte resultat, hvilket er blandt de største i landets historie. Scanpix/Franck Fife

Toulouse. Luxembourgs landshold leverede søndag aften en præstation og et resultat, som vil blive husket til evig tid i det lille land, der ligger klemt inde mellem Tyskland, Belgien og Frankrig.

Efter en heroisk indsats klarede holdet 0-0. Det skete, i et opgør hvor franskmændene var pisket til at vinde, hvis de ville være sikre på at gå videre fra kvalifikationsgruppen.

- Det er et historisk resultat. Det er en glorværdig dag for luxembourgsk fodbold, siger holdets træner, Luc Holtz, efter opgøret, der blev spillet i Toulouse.

Resultatet er ikke mindre imponerende, set i lyset af at de franske verdensstjerner få dage forinden havde kørt Holland rundt i manegen i Paris. Her sendte Frankrig hollænderne hjem med et nederlag på 0-4.

Den franske landstræner, Didier Deschamps, havde også svært ved at skjule sin skuffelse efter det overraskende resultat.

- Vi havde chancer, men tog dem ikke. Vi skulle have gjort mere, siger han til nyhedsbureauet AP.

Det franske pointtab kan vise sig at blive en dyr affære, da holdet nu kun er et enkelt point foran Sverige i kvalifikationspuljen, hvor også Holland og Bulgarien er med.

Netop Sverige slog Hviderusland 4-0 på udebane, efter et opgør hvor svenskerne var i kontrol fra start til slut.

Holdets angriber Marcus Berg, der kom på måltavlen for anden kamp i træk, var også ganske optimistisk på holdets vegne inden de sidste to kampe.

- Det var rigtig vigtigt. Nu har vi en hjemmekamp inden det sidste opgør mod Holland. Det må siges, at vi står i en rigtig god position, siger han til Expressen.

Frankrig fører puljen med 17 point, Sverige har 16 point, Holland har 13 point, Bulgarien har 12 point, Luxembourg og Hviderusland har begge 5 point.

Der resterer to kampe.

/ritzau/AP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer bilister i landsdel:...
bt.dk
Søren Pind går ind i betændt debat...
bt.dk
Inger Lise og Bent købte kylling i...
bt.dk
Verdens ældste er død som 117-årig på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx