Af Ritzau - 02/10-16 08:42

Speedwaylandstræner tror på Iversen-wildcard efter sejrSpeedwaylandstræner tror på Iversen-wildcard efter sejr

Med en sejr i Torun styrkede Niels-Kristian Iversen sit wildcard-kandidatur til VM-serien i næste sæson.

storybild

Niels-Kristian Iversen hyldes her for sejren i Cardiff i sidste sæson. Hans VM-fremtid i 2017 er dog usikker. (Billede: Reuters/Matthew Childs)

Den danske speedwaykører Niels-Kristian Iversen kan meget vel blive en del af VM-serien i næste sæson som følge af sejren i lørdagens VM-grandprix i polske Torun.

Danskeren er tre point fra at slutte i top-otte, som giver en billet til VM-serien i næste sæson, forud for sæsonens sidste grandprix om tre uger.

Men kikser det at nå top-otte, står han efter lørdagens sejr også godt i billedet til at blive tildelt et af de fire wildcards til serien.

Det siger Danmarks speedwaylandstræner, Hans Nielsen.

- Det her lover virkelig godt for hans muligheder for at komme i top-otte, men hvis det ender med at fejle, så har han stadigvæk gode muligheder for at få et wildcard, siger Hans Nielsen, der var imponeret over Iversens kørsel.

- Det var pisse flot og rigtig dejligt. Det var super at se ham vinde på den måde, som han gjorde i finalen. Han undgik også de småfejl, som han lavede senest i Stockholm, siger han.

Landstræneren er sikker på, at skadede Nicki Pedersen får et wildcard til næste sæson for sine præstationer i verdenstoppen gennem mange år.

Derfor er spørgsmålet, om Danmark kan få to wildcards, hvis Iversen misser top-otte.

- Det er bestemt en mulighed, at vi kan få to, men det er ikke til at vide, siger landstræneren.

I den samlede VM-stilling er Fredrik Lindgren tre point foran Niels-Kristian Iversen.

Svenskeren er dog allerede sikker på at køre i VM-serien i næste sæson, da han sikrede sig en plads via kvalifikationen efter omkørsel mod danske Kenneth Bjerre.

Det betyder, at Kenneth Bjerre kommer med i VM-serien, hvis Lindgren bevarer sin plads i top-otte.

- Det er lidt pudsigt, at vi får en dansker med, hvis Lindgren er i top-otte, og hvis han ikke er, så får vi også en dansker med.

- Så vi skal jo helst have Iversen og Lindgren op at slå Janowski på syvendepladsen, men det bliver svært, siger Hans Nielsen.

Polske Maciej Janowski er seks point foran Iversen inden sæsonens sidste grandprix i Australien om tre uger.

- Man skal huske, at alt kan ske i Australien, for det er et specielt løb, og kørerne er langt væk. De skal sætte deres udstyr op flere uger i forvejen, så alt kan virkelig ske, siger Hans Nielsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx