Af - 05/03-14 13:05; Opdateret: 05/03-14 14:26

Angrende Heine: Min søn reddede mig ud inden bilen eksploderedeAngrende Heine: Min søn reddede mig ud inden bilen eksploderede

Heine Fernandez og vidnerne er ikke helt enige om, hvad der præcist skete den søndag morgen, hvor han smadrede sin bil i en kæmpebrandert.

storybild

(Billede: Polfoto)

- Jeg sad fast i den brændende bil, men min søn fik mig ud lige inden den eksploderede, forklarede den tidligere Superligastjerne i dag i retten i Svendborg. Samtidig understregede han, at han i dag angrer den vilde spritkørsel.

Holdkammerat: Det gør ondt at høre om Heine
Holdkammerat: Det gør ondt at høre om Heine

-Først hørte vi det ene voldsomme brag. Så kom det andet og bilen sprang nærmest i luften. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der var sket, hvis ikke min søn havde fået mig ud.

Ikke kun Heine: Her er Superligaens plettede straffeattester
Ikke kun Heine: Her er Superligaens plettede straffeattester

Sådan lød det fra den tidligere målræv i Superligaen, Heine Fernandez, da han her til formiddag i retten i Svendborg måtte stå til ansvar for en gang spritkørsel, der i værste fald kunne have fået et dybt tragisk udfald.

Øjenvidne til  Heines uheld: Bilen stod i flammer og vi troede der var et lig i bilen
Øjenvidne til Heines uheld: Bilen stod i flammer og vi troede der var et lig i bilen

Ulykken skete, da han tidligt om morgenen den 7. juli 2013 med en promille på 2,57 var på vej gennem den lille fynske landsby Bovense ved Nyborg med sin 20-årige søn ved siden af i passagersædet.

Bilen røg af vejen, smadrede ind gennem to blomsterkummer af beton, væltede et elskab og en hæk og brød i brand.

Heine Fernandez' forklaring om sønnens redningsaktion lige efter ulykken, stemmer dog ikke overens med andre vidneforklaringer, der er afgivet i sagen. Ifølge disse var det nemlig en nabo tæt på ulykkesstedet, der trak den stangstive fører ud af bilen.

Dette påpegede anklageren overfor Heine Fernandez, men holdt han holdt fast i sin forklaring.

-Det er sådan jeg husker det.. Andet kan jeg ikke sige, lød det.

Udover selve spritkørslen stod Heine Fernandez også anklaget for at have forsøgt at stikke af fra ulykken.

-Men det gjorde vi nu ikke. Da min søn og jeg hørte det første brag, blev vi så bange, at vi valgte at komme et godt stykke væk fra bilen. Da så det andet brag lød, hvor bilen jo nærmest sprang i luften, ja, så blev vi så chokerede, at vi valgte at komme endnu længere væk. Det tror jeg alle mennesker ville have gjort i den situation, sagde Heine Fernandez.

Han gjorde det under retssagen klart, at han i dag angrer sin spritkørsel. Og at han som en del af sin straf anser samfundstjeneste i en fodboldklub som en god løsning.

- Heine har været professionel fodboldspiller i eksempelvis AB og FCK, og jeg er sikker på, han har meget at viderebringe til drengene derude, sagde den tidligere Superligastjernes advokat.

Heine Fernandez blev idømt 20 dages fængsel, der blev konverteret til 30 timers samfundstjeneste. Samtidig mister han kørekortet i tre år, og får endelig en bøde på 5.500 kroner.


LÆS OGSÅ: Heine dømt for spritkørsel: Her er dommen

LÆS OGSÅ: Stangstiv Superliga-topscorer torpederede forhave: Stak af fra brændende bil

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx