02/04-16 14:06

Håndbolddamer melder fra til turnering efter OL-nedturHåndbolddamer melder fra til turnering efter OL-nedtur

Dansk Håndbold Forbund melder afbud til firenationersturnering i Norge, da det ikke lykkedes at komme til OL.

storybild

Klavs Bruun Jørgensens håndbolddamer bliver hjemme fra en turnering i Norge til juli. (Arkivfoto). (Billede: Polfoto/Jens Dresling)

Den mislykkede kvalifikation til sommerens OL i Rio de Janeiro betyder, at Dansk Håndbold Forbund (DHF) har trukket damelandsholdet fra en turnering i Norge i juli.

Sportschef i DHF, Ulrik Wilbek, oplyser, at de danske håndbolddamer ikke kan bruge firenationersturneringen i Ulsteinvik til det store.

- Det er en aftale, vi har lavet.

- Vi har ikke noget at bruge turneringen til, når vi ikke skal til OL. Vi ville møde hold, som skal til OL, og er helt klar til det. Det er vi ikke, siger Wilbek til TV2 Sporten.

Spanien overtager Danmarks plads i turneringen, der desuden har deltagelse af Norge, Frankrig og Rumænien.

Ulrik Wilbek fortæller, at de danske landsholdsspillere i stedet for at deltage i Norge udvider en træningssamling omkring EM-kvalifikationskampene mod Tyrkiet og Portugal, så der bliver trænet en uge mere. De spilles om to måneder.

Det er to uger siden, at Danmark missede en plads til OL, da landstræner Klavs Bruun Jørgensens mandskab i en kvalifikationsturnering på hjemmebane sluttede bag Rumænien og Montenegro.

Herrelandsholdet skal ud i en lignende kvalifikationsturnering for at sikre dansk håndbolddeltagelse i Rio.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx