Af - 15/10-15 10:29; Opdateret: 15/10-15 13:38

Droppede Danmark for at følge kærligheden - til en fodboldklubDroppede Danmark for at følge kærligheden - til en fodboldklub

Kasper Ryvig Johansson flyttede fra Esbjerg til Ruhr-distriktet for at bo tæt på sit livs kærlighed: Fodboldklubben Borussia Dortmund.

Bildstrecke im Grossformat »

Da han var 21 år, rev Kasper Ryvig Johansson sine danske rødder op, sagde farvel til venner og familie i Esbjerg og flyttede til Ruhr-distriktet for at begynde et nyt liv tæt på sin store kærlighed: Fodboldklubben Borussia Dortmund.

- BVB betyder alt for mig. Det er IKKE bare en hobby, som nogle helt forkert tror, forklarer han.

Dortmund-træner jubler over vildt comeback i Norge
Dortmund-træner jubler over vildt comeback i Norge

- Man kan bedre sammenligne det med en livsindstilling eller en religion, siger han om klubben, med de mange loyale fans, som år efter år sikrer de højeste tilskuertal i Europa.

Det starter altid som kærlighed og lidenskab for fodboldklubben og holdet, men på sigt bliver det selvfølgelig automatisk kombineret med sammenholdet, alle venskaberne, de stærke bånd, der bliver dannet med andre fans og fangrupper, når man uge efter uge rejser Tyskland og Europa tyndt for at følge BVB's kampe.

I dag har Kasper Ryvig Johanssen både fast arbejde i Dortmund og er gift med en tysk kvinde, (med sæsonkort til Dortmunds hjemmekampe) men da han rejste i 2004, havde han kun kærligheden til BVB, lidt penge fra jobbet på laksefabrikken i Esbjerg - og alle de fans, han havde lært at kende på sine mange rejser fra Danmark til Dortmunds ude- og hjemmekampe.

Teenager fra Hornbæk spiller fodbold med verdensmestre
Teenager fra Hornbæk spiller fodbold med verdensmestre

- Man skulle tro, det var svært for mig at give slip på min hverdag i Esbjerg med venner og familie, men i sidste ende flyttede jeg blot ned til min 'anden familie', forklarer han.

Planen var at få et ufaglært arbejde og så ellers se noget fodbold. Han fik hurtigt et job hos et vikarbureau, men det holdt under et halvt år.

- Jeg sagde op, da de ville tvinge mig til at arbejde en lørdag, hvor der var udekamp i Bremen, forklarer han.

Siden har han fået et mere solidt job som grafiker hos et reklamebureau, hvor cheferne godt kan forstå, at han ikke kan arbejde, når Dortmund spiller en vigtig Europa League-kamp i Grækenland eller Norge en torsdag aften.

Dortmund lammetævede ærkerivalerne fra Schalke
Dortmund lammetævede ærkerivalerne fra Schalke

I alt er han oppe på 679 Dortmund-kampe, hvis man medregner træningskampe, andetholdet og diverse ungdomshold. Han er dog ikke fanatisk:

- Jeg har med vilje droppet et par på grund af store runde familiefødselsdage, familiebryllupper og min egen bryllupsrejse. Ellers prøver jeg egentlig at tage det hele med, hvilket er lykkedes meget godt indtil videre, siger han.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx