Af Lars Sejr - 08/12-15 07:14

Håndboldkvindernes spil skal være mere højreorienteretHåndboldkvindernes spil skal være mere højreorienteret

Mens Line Jørgensen og Louise Burgaard er blevet skånet ved VM, har det danske spil hældt tungt mod venstre.

storybild

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen. (Billede: Polfoto/arkiv)

Mens mange håndboldnationer har svært ved at finde venstrehåndsskytter i international klasse, har det danske kvindelandshold i Line Jørgensen og Louise Burgaard to af slagsen - det har bare været svært at se hidtil ved VM.

Selv om modstanden i de to første kampe har været overkommelig, er der ikke blevet taget meget initiativ i den danske højreside. Blot otte scoringer er der i alt kommet fra højre back og højre fløj mod Japan og Tunesien.

- Det bekymrer mig ikke, men det bekommer mig heller ikke, at de ikke rigtig har stemplet ind i turneringen, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen om sine to stærke højrebacker.

Landsholdsstreg: -Jeg er i topform
Landsholdsstreg: -Jeg er i topform

En del af forklaringen på den stilfærdige VM-åbning er, at både Jørgensen og Burgaard har kæmpet med skader op til VM. Derfor har landstræneren selv valgt at give dem meget tid på bænken i de første kampe.

- Jeg ved godt, det er min egen skyld. Hvis du spørger dem, vil de begge sige, at de skulle have spillet mere. Jeg har bare foretaget en kold og kynisk beregning. Det var ikke i de to kampe, de skulle være oppe at ringe, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Trine Østergaard, der spiller fløj i højre side, kan mærke, at leverancen af gode oplæg har været mindre end sædvanligt, fordi Burgaard og Jørgensen har tilbragt mange minutter uden for banen.

- Det har ikke været det samme som normalt. Man har godt kunnet mærke, at det er en lidt anden spiller, der står på højre back, end man er vant til. Men det bliver noget andet i de næste kampe, når vi møder bedre modstandere, siger Trine Østergaard.

Dansk topscorer: Jeg fandt den sjove Mulle frem
Dansk topscorer: Jeg fandt den sjove Mulle frem

Såvel Line Jørgensen som Louise Burgaard slår fast, at de er helt klar til at spille, og at der ikke er skavanker, der plager dem.

De mener, at det er tilfældigt, at spillet har hældt meget mod venstre i de første kampe, hvor 33 mål er sat ind fra venstre back og venstre fløj.

- Det har ikke været sådan, at vi med vilje har kørt spillet mere mod venstre. Det var bare der, der var plads. Vi kan forhåbentlig skyde noget mere fra højre side de næste dage, siger Louise Burgaard.

Mens højre side altså har været relativ død, har der været anderledes liv i den modsatte side af banen.

Håndboldkvinderne uddeler store klø i VM-premieren
Håndboldkvinderne uddeler store klø i VM-premieren

Især Stine Jørgensen har fået mange gode opspil til venstre back, hvor hun har spillet stærkt.

- Det kan nogle gange være lidt tilfældigt, men en playmaker har måske lidt en tendens til at vende mere til den ene side. Derfor bliver bolden nogle gange sendt lidt mere til venstre end til højre, siger Stine Jørgensen.

Når Danmark tirsdag aften skal møde Serbien ved VM tirsdag aften, er det planen, at balancen i spillet skal være bedre.

- Line Jørgensen og Louise Burgaard er blevet skånet lidt, men det slutter nu, lyder det fra Klavs Bruun Jørgensen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christian Stadil om bortvist...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Dansk popkonge skal være morfar:...
bt.dk
Har kæmpet i timevis: 50 mand har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx