Af Ritzau - 11/08-16 05:02

Fodboldherrer er i OL-kvartfinalen trods afklapsningFodboldherrer er i OL-kvartfinalen trods afklapsning

Danmark tabte 0-4 til Brasilien, men går videre til OL-kvartfinalen takket være hjælp fra Sydafrika og Irak.

storybild

Gabriel Barbosa (øverst) scorede Brasiliens første mål i sejren over Danmark. Her jubler han med Neymar. (Billede: Scanpix/Nelson Almeida)

De danske superligaklubber må fortsat skue langt efter at få sine spillere hjem fra OL i Brasilien.

Natten til torsdag kvalificerede Niels Frederiksens mandskab sig nemlig til kvartfinalen i turneringen og møder lørdag Nigeria, selv om det blev til et dansk nederlag på 0-4 til Brasilien.

Irak og Sydafrika spillede 1-1 i gruppens anden kamp, og dermed slutter Danmark på andenpladsen i gruppen efter Brasilien.

Den danske indsats var ellers ikke på noget kvartfinaleniveau, og brasilianerne skabte chancer efter behag.

Værterne stillede blandt andet op med Barcelona-stjernen Neymar, som i holdets første to kampe ikke har vist sit vante topniveau.

Han var bedre i kampen mod Danmark, men det var flere af hans holdkammerater, der for alvor stjal rampelyset med toppræstationer.

Efter et længere brasiliansk pres måtte Jeppe Højbjerg og det danske forsvar kapitulere efter 25 minutters spil. Et fladt indlæg fandt vej til angriberen Gabriel Barbosa, der sikkert sendte bolden i mål til stor brasiliansk forløsning.

Før Barbosas scoring var Brasilien ikke kommet på tavlen i turneringen.

Til trods for den med danske øjne ærgerlige stilling var der ingen grund til panik, for med stillingen 1-1 i kampen mellem Sydafrika og Irak lå Danmark stadigvæk til at gå videre fra gruppen.

Seks minutter før pausen måtte Jeppe Højbjerg ud i en fornem fodparade, da Brasilien erobrede bolden og satte gang i et lynhurtigt kontraangreb, der endte med en friløber.

Minuttet efter var Højbjerg til gengæld chanceløs, da et indlæg havnede hos Gabriel Jesus, der ved bageste stolpe let kunne gøre det til 2-0.

Kort inde i anden halvleg forsvandt alt håb om et dansk point, da Brasilien nok en gang spillede det danske forsvar tyndt og gjorde det til 3-0 ved Luan.

Dermed kunne Danmark kun sætte sin lid til et kryds i kampen mellem Irak og Sydafrika. Begge mandskaber ville gå videre med en sejr, men trods indianerbold og store chancer, blev der ikke scoret yderligere i den kamp.

Dermed gjorde det heller ikke nogen forskel, at Gabriel Barbosa efter 80 minutter blev dobbelt brasiliansk målscorer med målet til 4-0.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx