Af Ritzau - 30/04-17 20:25

Badmintonchef har blandede følelser efter EM i DanmarkBadmintonchef har blandede følelser efter EM i Danmark

Resultaterne er godkendt uden at være prangende, vurderer sportschef i Badminton Danmark efter EM i Kolding.

storybild

Den danske topseedede mixeddouble missede muligheden for at lave et EM-hattrick, da engelske Chris Adcock og Gabrielle Adcock hev guldmedaljen hjem til EM i Kolding. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Det var overordnet danskere, der prydede præmiepodierne til EM i badminton, der blev afholdt på hjemmebane i Kolding.

Men trods et tocifret antal medaljer til de danske spillere går Jens Meibom, sportschef i Badminton Danmark, ikke hjem med armene over hovedet.

- Jeg synes ikke, vi har været specielt uheldige. Men vi har heller ikke været heldige.

- Overordnet er det lidt en blandet fornemmelse, jeg sidder tilbage med. Men det er et godkendt EM, uden at jeg vil kalde det prangende, siger han.

Den største overraskelse er, at guldet i herresingle er ude af danske hænder, vurderer sportschefen.

Danmarks unge komet Anders Antonsen bragede forbi topseedede Viktor Axelsen i en ren dansk semifinale, inden han tabte finalen til engelske Rajiv Ouseph 21-19, 21-19.

- Det var tæt på at blive en helt dansk finale. Fra vores side er det negativt, at vi ikke står med guldet. Det havde de fleste nok forventet, men det var marginaler, der afgjorde det, siger Meibom.

Med undtagelse af et enkelt mesterskab i 2012, er det danske herresingler, der har stået øverst på podiet de sidste mange år.

Danskerne hentede i alt to guld-, tre sølv- og fem bronzemedaljer ved mesterskabet, der blev afholdt i Sydbank Arena i Kolding.

Målet lød på 18 medaljepoint og minimum 15 ud af de 30 mulige. En guldmedalje giver tre point, sølv giver to og bronze et. Det efterlader forbundet med 17 point i alt.

- Overordnet set er vi tilfredse med det antal medaljepoint, vi har opnået. Vi var rigtig tæt på at stå med fire guldmedaljer, men vi kom hjem med to.

- På den måde synes jeg, at det er et godkendt mesterskab uden at være prangende. Jeg håber og forventer, at vi kommer hjem med flere fremover, siger sportschefen.

Finaleaftenen blev rundet af med en tæt kamp mellem den danske mixeddouble med Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen.

Det topseedede par missede muligheden for et EM-hattrick, da engelske Chris Adcock og Gabrielle Adcock hev guldmedaljen hjem efter en sejr på 21-17, 18-21 og 21-19.

Spørgsmål: Hvad betyder forskellen på en guld og en sølv?

- Den er stor. Den er i hvert fald større end de to point, vi taber med. Det ved jeg sgu ikke lige. Nu skal jeg passe på, hvad jeg siger, men jeg er ikke specielt glad for den sølvmedalje.

- Jeg kom for at vinde guldet sammen med Christinna. Det var det, vi troede på, svarer Joachim Fischer.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

United-fans er sure trods sejr: HAN...
bt.dk
Lars Løkke lagde en blomst ved...
bt.dk
Kryptisk DR-chef om ny X Factor-vært:...
bt.dk
Curlingherrerne lever endnu i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx