Af Ritzau - 02/05-17 18:27

Nyt projekt skal forløse potentialet i kvindefodboldNyt projekt skal forløse potentialet i kvindefodbold

Kvindefodbold i Danmark skal have yderligere vind i sejlene, mener DBU og Kvindedivisionsforeningen.

storybild

Fortuna Hjørring er blandt Danmarks bedste kvindefodboldhold, og man håber på flere tilskuere og mere opmærksomhed de kommende år. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Til sommer skal det danske kvindelandshold i fodbold til EM i Holland, og det har skabt lidt mere interesse omkring kvindefodbold.

Men der er stadig et kæmpe uforløst potentiale på den nationale scene, mener Dansk Boldspil-Union (DBU) og Kvindedivisionsforeningen, som repræsenterer klubberne.

- Dansk kvindefodbold oplever lige nu medvind med gode resultater for kvindelandsholdet, der til sommer spiller med i EM-slutrunden i Holland, siger medlem af DBU's bestyrelse Mette Bach Kjær til unionens hjemmeside.

3F-ligaen, der er landets bedste række for kvinder, skal eksponeres mere, og det skal et nyt udviklingsprojekt i samarbejde med DBU og klubbernes repræsentant hjælpe med at få i gang.

- Potentialet er langt større end de resultater, vi har nået indtil nu, lyder det fra Kvindedivisionsforeningens formand, Jan Borre, ifølge dbu.dk.

- Derfor retter vi nu initiativerne mod selve Kvindeligaen, hvor Kvindedivisionsforeningen er tiltænkt en mere synlig rolle i fremtiden.

Projektet løber et år, og målet er et nyt totalkoncept for 3F-Ligaen til lancering fra 2018/2019-sæsonen, hvor der sker en stigning inden for både tilskuertal, sponsorater og TV-dækning.

Man vil indhente erfaring fra blandt andet Europas største kvindeligaer, medieverdenen, herreklubberne og potentielle kommercielle partnere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet i aktion på skole...
bt.dk
Nyt regnskab: Derfor har kongehuset...
bt.dk
Stjernen fortæller om rædselsaften:...
bt.dk
Ung mand dræbt i ulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx