16/05-14 22:37; Opdateret: 16/05-14 22:48

Så ligger det HELT fast: To mesterklubber får gigabøder for 'unfairplay'Så ligger det HELT fast: To mesterklubber får gigabøder for 'unfairplay'

Manchester City og Paris Saint-Germain får hver bøde på 450 millioner kroner af det europæiske fodboldforbund.

storybild

Manchester Citys fans gjorde for nyligt grin med deres egen klub på grund af sagen om mangel på økonomisk fair play. (Billede: Polfoto/AP/arkiv)

Fodboldklubberne Manchester City og Paris Saint-Germain straffes med bøder på hver 60 millioner euro, svarende til 450 millioner kroner, af det europæiske fodboldforbund Uefa for at have forbrudt sig mod reglerne om økonomisk fairplay.

Uefa er i gang med at indfase reglerne om økonomisk fairplay. I indkøringsperioden har forbundet tilladt klubberne at have et samlet underskud på 45 millioner euro, svarende til 337,5 millioner kroner, i årene frem til 2014.

Det krav har hverken Manchester City eller PSG været i stand til at overholde. City har kort efter Uefa's udmelding meddelt, at klubben i de kommende to sæsoner "skærer væsentligt ned" i forhold til spillerindkøb. Det samme har PSG meddelt.

Arsenal-manager vil have City og PSG smidt ud af CL
Arsenal-manager vil have City og PSG smidt ud af CL

Sidstnævnte sker som en del af en aftale mellem de to klubber og Uefa. Hvis klubberne overholder aftalerne med Uefa, får de 40 millioner euro - svarende til 300 millioner kroner - hver tilbagebetalt.

En anden del af aftalen betyder, at klubberne ikke må øge deres samlede lønudgifter de næste to år.

Foruden den økonomiske straf, så må klubberne højst benytte sig af 21 spillere i den kommende sæson af Champions League. Normalt må en trup tælle 25 spillere.

Storklubber risikerer udelukkelse fra Champions League
Storklubber risikerer udelukkelse fra Champions League

Helt overraskende kommer nyheden ikke. Tidligere på måneden havde en række medier i England og Frankrig opsnappet, at Uefa var klar til at straffe de to klubber hårdt.

Reglerne omkring økonomisk fairplay skal sikre, at klubberne kæmper på lige vilkår. Ud over et loft over klubbernes underskud er det også et krav, at klubberne har en positiv egenkapital og ikke skylder ansatte eller skattevæsnet penge.

Foruden City og PSG er syv andre klubber blevet straffet økonomisk af Uefa. Blandt disse er både tyrkiske Galatasaray og russiske Zenit St. Petersburg, men her er der tale om langt mildere straf.

City vandt Premier League i år, mens PSG blev fransk mester. Begge klubber har stenrige arabiske ejere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Krig hos Socialdemokraterne: Profil...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Politiet: 25-årige Alek kørte bevidst...
bt.dk
Kirurgen fra Mit plastikmareridt: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx