Af - 26/09-13 09:34

Politi glad for New Firm i dagslysPoliti glad for New Firm i dagslys

Brøndby-FCK spilles allerede klokken 16 på lørdag. Det er fint, synes politiet, for så kan uromagere ikke skjule sig i mørket.

storybild

(Billede: Polfoto)

Lyssky elementer med hang til ballade kan ikke gemme sig i ly af mørket, når Brøndby og FC København på lørdag mødes i sæsonens første New Firm. Kampen bliver nemlig spillet midt på eftermiddagen, hvilket giver ordensmagten optimale arbejdsbetingelser.

LÆS OGSÅ: Brøndby-keeper langer ud efter fans

- Vi er glade for, at det er 16. Vi har jo et bedre billede af, hvad der sker, når vi kan operere i dagslys, siger politiinspektør Michael Kristiansen fra Vestegnens Politi.

Han understreger dog, at politiet som udgangspunkt vil gå ud fra, at der ikke bliver problemer med de to holds fans, og derfor er der som sådan ingen restriktioner: Ingen tvungne busture, ingen tomme udebane-afsnit, ingen foranstaltninger udover det sædvanlige, bare fri leg for fodbold-fans.

- Da de spillede i maj gik det forholdsvis stille og rolig, og vi håber, at de takter fortsætter. Men man skal ikke være bundnaiv. Det her kan eksplodere, og er der uromagere, så tager vi fat i dem, lover han.

Politiinspektøren har en vis erfaring med at håndtere voldelige fodboldtilskuere, da ballade udenfor banen ikke er et særsyn, når Brøndby og FC København mødes inde på den. Mens der ikke var problemer i superligakampen i maj, så var der massive uroligheder, da de to hold mødtes i en pokalkvartfinale sidste år.
Det der startede som en Brøndby-fejring af en 1-0-sejr endte med dramatiske scener, da Brøndby-fans invaderede banen og nærmede sig FCK-lejren i den modsatte ende.
Dengang fik Vestegnens Politi kritik for at have fjernet 25 kontrollører fra foran Brøndbys fan-tribune kort ført tid, men Michael Kristiansen vil ikke ind på, hvordan man nærmere vil gribe det an denne gang.

- Det vil vi ikke fortælle her i den bedste sendetid. 'Holdopstillingen' er hemmelig, og det er kun træneren, der kender den, siger han.

LÆS OGSÅ: Brøndby kunne ikke - det kunne FC København

LÆS OGSÅ: Her er Brøndbys nye trøje

LÆS OGSÅ: Medie: Brøndby enig med bomstærk landsholdsspiller

LÆS OGSÅ: Først nakkede de Brøndby - nu venter ... FCK

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eftersøgt mand fundet i Nordsøen
bt.dk
Kronprins Frederik om udsigten til at...
bt.dk
Bilist på flugt maste 16-årig mellem...
bt.dk
Cykelrytter dræbt af puma - slæbt ind...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx