Af Ritzau - 16/03-17 09:36

William Kvist: Vi prioriterer Europa League højestWilliam Kvist: Vi prioriterer Europa League højest

FCK kan nå kvartfinalen i Europa League, og det er vigtigere end hjemlige turneringer, siger William Kvist.

storybild

William Kvist spiller torsdag igen for FCK i Amsterdam. Da han var her i 2006, stod han for oplægget til det selvmål, der sendte FCK i Champions League for første gang i klubbens historie. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Det hører til sjældenhederne at fodboldspillere og andre sportsfolk giver udtryk for, at nogle kampe er vigtigere end andre.

Men FC Københavns landsholdsspiller William Kvist tør godt sige, at europæiske fodbold i denne sæson er blevet vigtigere for FCK, selv om klubben også kæmper for hæder i Superligaen og DBU Pokalen.

- Man kan faktisk godt sige, at den ene turnering er vigtigere end den anden. Europa har pt. lidt større fokus hos os, selv om vi har lidt fokus på alle turneringer.

- Europæiske kampe er bare større for os og for klubben, så på den måde er Europa League vigtigere end pokalturneringen.

- Det er svært at sige, om det er vigtigere end Superligaen, men vi må jo indrømme, at vi nok har lidt større fokus på Europa League, for man kunne jo se i søndags mod Esbjerg, at holdet var lidt anderledes end normalt, siger William Kvist.

FCK fører 2-1 over Ajax inden torsdagens returkamp i Amsterdam.

Spørgsmål: Det bliver jeres europæiske kamp nummer 16 i den her sæson. Er det stadig noget specielt for jer at spille i Europa?

- Det er helt sikkert noget specielt. Vi har skrevet historie ved at komme videre fra den første knockoutrunde efter jul, og det er så vildt, at vi nu kan komme i en kvartfinale. Det vil være stort.

- Det bliver kun sjovere og sjovere, jo flere kampe man spiller, så Europa er stadig rigtig, rigtig interessant, siger William Kvist.

I 2006 stod han for oplægget til det selvmål, der sendte FCK i Champions League for første gang i klubbens historie. Han glæder sig over gensynet med Amsterdam Arena.

- Det er første gang, jeg er her siden den kamp, men jeg kan godt huske det i mine erindringer trods alt. Nu er det bare en lidt ældre William Kvist med poser under øjnene i stedet for, siger midtbanespilleren.

Torsdagens opgør begynder klokken 21.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx