Af Ritzau - 01/07-17 20:00

Lars Bak: Jeg fik blæst benene igennemLars Bak: Jeg fik blæst benene igennem

Benene fik lov at arbejde, og Lars Bak kom sikkert til mål på lørdagens enkeltstart, som var målet.

storybild

Lars Bak sparede ikke på kræfterne på 1. etape af Tour de France, som var en kort enkeltstart. (Billede: Scanpix/Jeff Pachoud)

Det er først på de kommende etaper, der dufter af massespurter, at Lars Bak (Lotto Soudal) skal træde igennem.

Lørdagens enkeltstart på 1. etape skulle han bare helskindet igennem på de glatte veje, men alligevel trådte den 37-årige dansker igennem i pedalerne - undtagen i svingene.

- Jeg kørte alt, hvad jeg kunne for at få åbnet benene godt op. Nu har vi ligget på langs i tre dage, som har været lange, så jeg ville gerne lige ud og få svedt lidt igennem. Det fik jeg gjort, siger Lars Bak.

- Om du kører 80 eller 100 procent i 16-18 minutter, det er lige meget. Nogle gange kan det være en fordel at få blæst kroppen igennem.

De 14 kilometer er ikke en prøvelse for en World Tour-rytter, men distancen er alligevel nok til at mærke, om formen er, hvor den skal være.

- På 14 kilometer kan man godt mærke, om man har swung i benene. Det gik rigtig godt, og jeg har også følt, at jeg havde gode ben op til, siger Lotto Soudal-arbejdsmanden.

Nu er kroppen varm, og det skal den også være, for det er i første halvdel af Touren, at Bak skal vise sit værd, når diverse udbrud skal trækkes ind, så holdkammeraten André Greipel får chancen i en spurt.

- Det er de næste dage, som er vigtige for vores hold, slår danskeren fast.

En af Greipels formodede konkurrenter i spurterne, Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), var blandt de ryttere, som var i asfalten lørdag.

Det samme var Baks holdkammerat Tony Gallopin.

Begge kom dog op at køre igen modsat Movistar-stjernen Alejandro Valverde. Han styrtede voldsomt og er allerede ude af årets Tour.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Simon Kjærs ven bad om et godt...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx