Af Daniel Seistrup - 27/01-18 21:13

Ekspert havde kedelig forudsigelse om Wozniacki: Nu må han æde sine egne ordEkspert havde kedelig forudsigelse om Wozniacki: Nu må han æde sine egne ord

»Jeg tror ikke på, hun vinder en Grand Slam, men det er der jo mange andre kloge hoveder, som siger. Men jeg tror det altså ikke.«

Top 5: De bedste dueller fra Wozniackis fantastiske finalesejr

Sådan sagde tenniseksperten Peter Bastiansen tilbage i 2010, da Caroline Wozniacki netop var ekspederet ud af Grand Slam-turneringen French Open.

Men den forudsigelse smashede Caroline Wozniacki lørdag formiddag helt væk, da hun vandt Australian Open, årets første Grand Slam-turnering. (Se øverst: Top 5: De bedste dueller fra Wozniackis fantastiske finalesejr)

»Det er dejligt, at jeg nu er blevet modbevist. Men da jeg sagde det, der havde hun heller ikke kvaliteterne til at vinde en. I dag er der ingen svagheder i hendes spil, men det var der dengang, der levede hun på sin modstanders fejl. Nu er hun mere aggressiv, slår flere vindere og laver flere esser,« siger Peter Bastiansen.

LÆS OGSÅ: Wozniacki om dén vinderkommentar: Derfor undskyldte jeg

Lørdag slog Caroline Wozniacki rumænske Simona Halep i tre sæt i finalen med cifrene 7-6, 3-6, 6-4. Og dermed kunne den danske tennisstjerne skrive sin første Grand Slam-titel ind på CV'et.

Og det ser Peter Bastiansen som en utrolig vigtig ting.

»Det betyder alt for Carolines karriere. I tennis bliver man målt på, hvor mange Grand Slams man har vundet. Så det er klart, at når Caroline har ligget så længe nummer et og har haft en Grand Slam-titel som mål, så fuldender det hendes karriere,« siger Peter Bastiansen.

Han mener også, at det er en kæmpe ting for dansk sport.

»Jeg synes, det er det største for dansk idræt. Jeg anser det som værende på højde med EM i 1992, og da Bjarne Riis vandt Tour de France,« siger tenniseksperten.

LÆS OGSÅ: Efter karrierens største triumf: Nu hylder stjernerne Wozniacki

Peter Bastiansen har fulgt Caroline Wozniacki gennem mange år og mener, at der er helt særlige årsager til, at den danske tennisspiller nu for alvor har succes.

»Jeg tror, hun vinder den titel nu, fordi hun har fundet ro i tilværelsen. Hun har fantastisk opbakning fra sin kæreste, hun har et godt setup med Piotr Wozniacki som træner, og så har hun fået nogle gode hittingpartnere. Hun er mere sulten end nogensinde før, fordi hun er blevet mere moden og klar i forhold til, hvad hun vil,« siger Peter Bastiansen.

Det var ikke kun den første Grand Slam-titel, som Wozniacki kunne skrive på CV'et, efter hun havde slået Simona Halep. Danskeren generobrede nemlig førstepladsen på verdensranglisten. Dermed skriver hun sig også ind i historiebøgerne som den kvinde, der har været længst tid væk fra førstepladsen for derefter at vinde den tilbage,

Kan du lide artiklen? Følg os på Facebook og få mere af det gode fra BT Sporten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du styr på Magnussen? Formel 1...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx