Af Ritzau - 14/08-16 18:36

Kronprins Frederik: Kæmpe forløsning for Mark O. MadsenKronprins Frederik: Kæmpe forløsning for Mark O. Madsen

Kronprins Frederik skal senere søndag hænge en medalje om halsen på Mark O. Madsen ved OL i Rio.

storybild

Kronprins Frederik, der er medlem af Den Internationale Olympiske Komité, IOC, skal senere søndag hænge medalje om halsen på bryderen Mark O. Madsen. (Billede: Free/Lars Møller)

Kronprins Frederik var til stede i hallen, da Mark O. Madsen sørgede for en finaleplads i brydning ved OL i Rio.

Det vækker stolthed hos det danske medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), at Mark O. Madsen nu er sikker på enten guld eller sølv.

Ved OL i Beijing i 2008 og OL i London i 2012 lykkedes det ikke med en medalje for Mark O. Madsen.

- Det er fantastisk, vi har Mark i finalen. Det er noget, han virkelig har drømt om og trænet titusindvis af timer for at opnå. Vi så, hvordan det gik i Kina, hvor han røg ud i første runde.

- Og i London lykkedes det heller ikke. Så det her er i sig selv en kæmpe forløsning. Selvfølgelig vil han gå efter guldet, men det er fantastisk, at Danmark er på vej til at vinde den syvende medalje, siger kronprinsen.

Søndag var han vidne til tre hårde kampe, hvor Mark O. Madsen faktisk havde størst problemer i den første kamp mod en iraner. Danskeren vandt ved stillingen 1-1 på at have scoret det sidste point i opgøret.

- Det er en spændende sport. Jeg må tilstå, at jeg ikke ser den så meget derhjemme. Og pointsystemet er mig også lidt ubekendt.

- Jeg lærte i den første kamp, at den, der får det sidste point, går videre. Det kan jeg godt bruge til noget, siger kronprins Frederik.

Søndag aften skal kronprinsen hænge medalje om halsen på Mark O. Madsen.

- Jeg valgte før legenes begyndelse at overrække en medalje her. Så jeg skal overrække medalje i aften, og det har jeg skrevet mig på som medlem af IOC. Man har en ønskeliste, og jeg skrev Mark ind, fortæller han.

I finalen skal Mark O. Madsen møde en bryder fra Rusland, som inden OL fik en masse atleter udelukket fra legene på grund af systematisk doping. Det har skabt røre i flere sportsgrene, når russerne har stillet op.

- Jeg har tillid til, at den proces, som allerede blev iværksat før legene, og som kører videre efter legene, kan føre til, at vi kan fange de folk, som snyder med doping.

- Det er snyd og bedrag at dope sig. Det ved vi, og nu står der en russer i finalen. Men ham har jeg tillid til, når hans forbund har sagt god for ham.

- Vi skal arbejde på processen nu. Den er kørende, og man skulle tage en beslutning inden OL på et meget specielt grundlag, og jeg tillid til den beslutning, siger kronprinsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx