Af Lars Sejr - 08/08-15 16:02

Selvmål giver Manchester United sejr i sæsonåbnerSelvmål giver Manchester United sejr i sæsonåbner

Christian Eriksen havde flere afslutninger, da danskerens Tottenham tabte 0-1 til Manchester United lørdag.

storybild

Manchester United - her Wayne Rooney og Memphis Depay - fik tre point i sæsonåbneren. (Billede: AP/Polfoto)

Premier League-sæsonen blev skudt i gang med et selvmål, da Manchester United hjemme på Old Trafford besejrede Tottenham og Christian Eriksen med 1-0.

Tottenhams højre back Kyle Walker blev skurken i Premier Leagues første opgør i denne sæson, da han stod for kampens eneste scoring i et opgør, som aldrig blev et decideret festfyrværkeri af en fodboldkamp.

Christian Eriksen var med i hele opgøret for gæsterne, og han gjorde en godkendt figur specielt i første halvleg. Men trods et par farlige forsøg havde danskeren heller ikke nøglen til for alvor at ændre kampens resultat.

Kvinder raser over fodboldtrøje: Kan du se, hvad der er galt?
Kvinder raser over fodboldtrøje: Kan du se, hvad der er galt?

Det store tema før kampen var, hvem der skulle stå i Manchester Uniteds mål.

Manager Louis Van Gaal valgte at se bort fra det normale førstevalg David de Gea, som ifølge Van Gaal ikke er i stand til at fokusere på den enkelte kamp i øjeblikket.

Den kritik er fremsat, mens skriverier om spanierens mulige skifte til Real Madrid kører på sit højeste i medierne i øjeblikket.

Derfor var der debut til den argentinske landsholdsmålmand Sergio Romero, som United hentede i Sampdoria i slutningen af Juli.

Hos hjemmeholdet var der derudover debut til Matteo Darmian, Memphis Depay og Morgan Schneiderlin, mens Tottenham havde nyindkøbet Toby Alderweireld med fra start.

Denne fodboldstjerne grov-mobbes med sin barnlige håndskrift
Denne fodboldstjerne grov-mobbes med sin barnlige håndskrift

Efter knap fem minutter blev Romero så testet af Christian Eriksen. Tottenham var tæt på at komme i front ved danskeren, da han tog bolden flot med sig med hovedet og kort efter forsøgte at loppe den over Romero uden held.

Det var lige ved, og generelt sad gæsterne på spillet de første 20 minutter, hvor Christian Eriksen fik meget plads af hjemmeholdet, og hvor kombinationerne flød fornemt, mens United ikke virkede i hopla endnu.

En dum fejl af Nabil Bentaleb på Tottenhams midtbane satte så pludselig United i gang. Et indlæg fra Ashley Young endte hos Wayne Rooney, men der skulle en hjælpende fod fra Tottenhams Kyle Walker til for at bringe United foran 1-0.

I forsøget på at forhindre Rooney i at afslutte fik Walker i stedet sparket bolden ind bag Michel Vorm i Tottenhams mål.

Scoringen ændrede billedet og punkterede gæsternes optimisme, og da United ikke formåede at lægge et massivt pres fusede halvlegen lidt ud.

Efter pausen skulle gæsterne fremad og jagte udligning. Et godt frispark fra Christian Eriksen efter et kvarter var ved at blive farligt, og kort efter var der så debut til Bastian Schweinsteiger, som afløste Michael Carrick på Uniteds midtbane.

Med 20 minutter igen steg intensiteten en anelse. Ryan Mason, Erik Lamela og unge Dele Alli blev sendt på banen for Tottenham, mens United byttede Depay ud med Ander Herrera.

De store chancer udeblev dog i begge ender, trods blandt andet et godt langskudsforsøg fra Christian Eriksen med få minutter igen, og Manchester United kørte sejren og de tre point hjem i sæson-åbneren.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx