Af Ritzau - 05/06-16 21:40

Nikolaj Jacobsen: Forsvaret var nøglen til mesterskabetNikolaj Jacobsen: Forsvaret var nøglen til mesterskabet

Rhein-Neckar Löwen sikrede sig søndag det tyske mesterskab for første gang i klubbens historie.

storybild

Med Mads Mensah på holdet og Nikolaj Jacobsen på trænerbænken vandt Rhein-Neckar Löwen søndag det tyske mesterskab. (Billede: Scanpix/Lukas Schulze)

Rhein-Neckar Löwen vandt søndag den tyske Bundesliga i håndbold med et forspring på et point ned til nummer to, danskerkolonien Flensburg-Handewitt, mens den mangeårige mester Kiel sluttede på tredjepladsen seks point efter.

Det er ikke mindst forsvaret, der gjorde Rhein-Neckar til sæsonens mest stabile mandskab. Holdet indkasserede 704 mål i sæsonens 32 kampe, hvilket var 81 færre end den nærmeste forfølger. Og 118 færre end Kiel.

- Opdækningen var grundlaget. Det er grunden til, at vi er på førstepladsen, siger holdets danske træner, Nikolaj Jacobsen, ifølge nyhedsbureauet dpa.

For den offensive del fremhævede han den schweiziske playmaker Andy Schmid, der i denne sæson har tordnet bolde i kassen.

164 mål scorede han i sæsonens 32 kampe.

- Når han har spillet dårligt, har vi oftest heller ikke spillet godt som hold, siger Jacobsen om schweizerens betydning.

Det var Rhein-Neckar Löwens første mesterskab. Klubben har været meget tæt på de seneste to sæsoner, hvorfor forløsningen var stor, da titlen søndag blev en realitet med udesejren på 35-23 over Tus N-Lübbecke.

- I dag skal det bare fejres, jubler den danske mestertræner.

Ud over Jacobsen har klubben dansk islæt i skikkelse af landsholdsspilleren Mads Mensah Larsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx