Af Ritzau - 13/10-16 11:03; Opdateret: 13/10-16 11:33

Sportsøkonom: Superligaen mister værdi uden FCKSportsøkonom: Superligaen mister værdi uden FCK

Ifølge sportsøkonomen Jesper Jørgensen vil Superligaens værdi dale uden FCK, som overvejer transnational liga.

storybild

FC København har luftet tanken om at deltage i en transnational turnering. Det vil sænke Superligaens værdi, fortæller sportsøkonom Jesper Jørgensen. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Det vil få negative konsekvenser for Superligaen, hvis FC København melder sig ud for at deltage i en transnational turnering med de største klubber fra Holland, Belgien, Skotland, Sverige og Norge.

Det vurderer Jesper Jørgensen, der er sportsøkonom i Deloitte.

- Det vil være et klart minus. Det er helt sikkert, lyder det fra sportsøkonomen.

- Superligaen vil ikke have den samme værdi på den korte bane, for så mangler der en væsentlig aktør i tv-aftalerne. Hvis man gør det op på den måde, har det selvfølgelig nogle implikationer.

I torsdagens udgave af BT bekræfter FC Københavns direktør, Anders Hørsholt, at holdet er med ved forhandlingsbordet omkring en ny udbryderliga.

Den potentielle turnering tæller angiveligt store klubber som Ajax, PSV og Feyenoord fra Holland, Anderlecht og Club Brugge fra Belgien, Celtic og Rangers fra Skotland, Rosenborg fra Norge og Malmö fra Sverige.

Jesper Jørgensen er dog ikke sikker på, at FCK ender med at forlade Superligaen for at komme i stærkere selskab.

- Siger man farvel til Superligaen, siger man farvel til nogle penge. Det skal give væsentligt mere, før det er attraktivt.

- Der er ekstremt mange mellemregninger i det her. Når man får gjort alle mellemregningerne op, er det ikke sikkert, det hænger sammen, siger han.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) vedtog for nylig en række ændringer for Champions League, der træder i kraft fra sæsonen 2018/19.

Her får de fire største nationer flere med end tidligere. Samtidig bliver det sværere for mindre nationer at klemme sig ind i gruppespillet.

Derfor er det naturligt, at FCK søger nye muligheder.

- Nationerne under de store føler sig helt sikkert kørt af sporet. Derfor er det helt naturligt, at de går i gang med at undersøge, hvad de så skal gøre.

- Der vil nok være en sammenhæng med, hvordan Champions League-formatet kommer til at se ud, forklarer Jesper Jørgensen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx