Af - 30/10-16 19:00; Opdateret: 30/10-16 19:24

Ekspert: Fint nok med Haas, men sats på RenaultEkspert: Fint nok med Haas, men sats på Renault

Kevin Magnussen bør bruge kontrakttilbud fra Haas til at presse Renault, mener F1-ekspert John Nielsen.

Bildstrecke im Grossformat »
Kevin Magnussen er den dansker, der har kørt flest løb i Formel 1. Kevin Magnussen i sit rette element: Bag rattet i en Formel 1-racer. - Jeg har kørt ræs hele mit liv, og nu er jeg sulten og ivrig efter at sidde i en Formel 1-racer igen, sagde Magnussen, i forbindelse med sit comeback til Formel 1. Navn: Kevin Jan Magnussen Født: 5. oktober 1992 i Roskilde I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. 12 top-10-placeringer kørte Magnussen hjem i sin første sæson i Formel 1 hos McLaren i 2014. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarede Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Magnussens første sæson hos Renault har været svingende. En enkelt syvendeplads og en tiendeplads er det blevet til som højdepunktet. Ellers har der været tale om placeringer ude af top-10. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen (tv.) har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Hun hjalp ham ind i det forjættede Formel 1-land, men nu er deres samarbejde smuldret. Kevin Magnussen i 2012, få år inden han brød ind i Formel 1-verdenen. Året efter vinder han Formel Renault 3.5 Series. Resten er historie...

Kevin Magnussen har pludselig fået gode kort på hånden.

Forlader du Renault, så er du en Haas-been!

Det er essensen af John Nielsens råd til Kevin Magnussen, efter det er kommet frem, at det danske Formel 1-håb har modtaget et kontrakttilbud fra Haas-teamet.

- Haas har finansiel styrke, men de er debutanter i år. Det gået godt, men man ser tit, at nye hold får problemer i år to - dér rammer virkeligheden, siger Formel 1-eksperten hos TV3+.

Kevin Magnussen starter som nummer 14 i Mexico
Kevin Magnussen starter som nummer 14 i Mexico

Kevin Magnussen skal i stedet holde fast i håbet om en kontraktforlængelse hos sit nuværende team, Renault, hvilket han også tidligere har meldt ud, er førsteprioriteten.

Perspektiverne er nemlig langt større på det franske team, hvor han vil komme op imod tyske Nico Hülkenberg, som sætter sig i det ene sæde fra 2017.

Medie: Kevin Magnussen tilbudt ny F1-kontrakt
Medie: Kevin Magnussen tilbudt ny F1-kontrakt

Det mener John Nielsen:

- Renault er et fabriksteam. Det betyder meget. Desuden skal han måle sig direkte mod Hülkenberg, som er et stort navn. Her kan han vise sit sande niveau. Han skal måle sig med de bedste for at blive verdensmester en dag - som jo er hans mål, siger han.

Selv om Magnussen altså bør sige nej tak til det to-årige Haas-tilbud, som det sædvanligvis velinformerede medie Motorsport.com skriver om, så kommer det som en gave til den 24-årige dansker.

Magnussens holdkammerat misser Formel 1-kvalifikation
Magnussens holdkammerat misser Formel 1-kvalifikation

John Nielsen mener, at tilbuddet kan bruges til at presse Renault, som har trukket beslutningen, om hvem der skal være teamkammerat til Hülkenberg, i langdrag.

- Han har bedre kort på sine hænder nu. Nu skal han lægge kniven for struben af Renault, siger han.

Kevin Magnussen kan frit forhandle med andre hold, da hans option med det gule team er udløbet.


LÆS OGSÅ: Magnussens motor har det svært i Mexico

LÆS OGSÅ: Magnussen kører hurtigere i anden træning i Mexico

LÆS OGSÅ: Palmer: Det bliver mig eller Kevin i Renault-sædet

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen under pres: Chefen vil have mere

LÆS OGSÅ: Britiske eksperter: Kevin fortjener en ny sæson

LÆS OGSÅ: Magnussen fik hurtigere dæk: Den helt rigtige strategi

LÆS OGSÅ: Forvirret Kevin efter succesræs: - Det var sjovt

LÆS OGSÅ: Flyvende Magnussen får straf: - Det er frustrerende

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx