Af Ritzau - 23/11-16 10:34

Danske bordtennisherrer taber til Ungarn: Det var surtDanske bordtennisherrer taber til Ungarn: Det var surt

Det danske bordtennislandshold tabte til Ungarn i EM-kvalifikationskampen tirsdag aften i Odense.

storybild

Jonathan Groth tabte en enkelt kamp, da det blev til et dansk nederlag i EM-kvalifikationen. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Attila Kisbenedek)

Det endte med et nederlag på 2-3 hjemme til Ungarn for de danske bordtennisherrer i tirsdagens EM-kvalifikationskamp i Odense.

Mest ærgerligt var det, at Danmark tabte de to første kampe med 2-3 i sæt efter at have smidt solide 2-0-sætføringer væk.

- Det er hårdt at tabe denne kamp, men det var vigtigt, at vi kom tilbage, for det betyder, at udgangspunktet er ok, når vi skal møde dem i Ungarn.

- Det er surt, at vi ikke vandt en af de første to kampe, siger landstræner Linus Mernsten i en pressemeddelelse.

Det var overraskende, at Jonathan Groth tabte sin første kamp til ungarske Bence Majoros.

Groth lagde ellers godt ud og vandt de to første sæt suverænt, men ungareren kom med i kampen, mens Groth mistede rytmen.

Danmark kom bagud med 0-2 i kampe kort efter.

Tobias Rasmussen fik ligesom Groth en fremragende start og vandt de første to sæt, men ungareren Adam Szudi læste danskerens server og spil og overtog initiativet og vandt de tre næste sæt og kampen.

Det var den blot 17-årige Anders Lind, der spillede sin første seniorlandskamp på dansk grund, som fik Danmark tilbage på vindersporet.

Anders Lind førte også 2-0 i sæt, inden ungarske Tamas Lakatos udlignede til 2-2, men den danske teenager bevarede overblikket og vandt det afgørende sæt 11-7.

Groth udlignede derefter til 2-2 i kampe ved at slå Adam Szudi med overbevisende 3-0 i sæt.

- Stærkt af Jonathan at komme tilbage efter et tungt nederlag. Det er både for ham og hele holdet en ny situation med en masse opmærksomhed.

- Det er et ungt hold, og vi lærer hele tiden. Flot af Anders at han i sin første seniorlandskamp på dansk grund leverede, som han gjorde. Det giver håb for fremtiden, siger landstræneren.

I den afgørende kamp valgte Mernsten at bruge Mikkel Hindersson i stedet for Tobias Rasmussen.

Hindersson vandt første sæt 11-6, men tabte de to næste sæt knebent efter 8-8 i begge sæt, og i fjerde sæt var der udsolgt, og Bence Majoros vandt 3-1 i sæt.

- Både Tobias og Mikkel spillede sig til chancer for at vinde deres kampe. Desværre lykkedes det ikke, men vi kæmpede og døde som mænd.

- Det er de velkendte små marginaler, og vi må blive lidt bedre til at finde flere taktiske kombinationer i de lange tætte kampe, siger Mernsten.

Danmark spiller sin næste kamp 13. december i Odense mod de østrigske europamestre, inden den indledende pulje slutter ude mod Ungarn 7. marts.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Politiet efterlyser 48-årig mand: Har...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx