E-sport hitter: Elever jager drømmen om gaming på fuld tidE-sport hitter: Elever jager drømmen om gaming på fuld tid

Et stigende antal unge vil spille computerspil på højt plan på lige fod med fodbold og håndbold. Danmarks Idrætsforening vil dog ikke anerkende det som en sport endnu.

storybild

(Billede: Fred Prouser)

Drømmen om at spille computerspil på højt og måske en skønne dag blive professionel drager et stigende antal unge danskere.

Det viser en rundspørge, som Metroxpress har foretaget blandt 11 efterskoler og VUC-uddannelser, som udbyder særlige e-sportslinjer, hvor eleverne bliver undervist i computerspil. Alle steder melder om fuldt booket, og flere har oprettet ekstra linjer og ventelister.

- Det giver en elevmasse, der normalt ikke er at finde på vores skole, siger Annemette Hess, forstander på Frøslevlejrens Efterskole, som forklarer, at eleverne ikke er sådan, som mange måske vil have en fordom om.

- E-sportseleverne lever ikke op til fordommene om at være asociale nørder, der ikke kommer ud for en dør. De er både søde, fornuftige, sociale og meget målrettede, siger forstanderen til metroxpress.

At der er ved at ske et skred inden for e-sport i Danmark bekræfter forretningsmanden Lars Seier, som netop har investeret millioner i holdet Tricked eSport, der blandt andet har Fifa-verdensmesteren Mohamad Al-Bacha i hus. Han siger til metroxpress, at han har investeret i esport, fordi det er mere end sport.

- Det er også underholdning. Den eksplosive vækst i omsætningen viser en sportsgren med uanede muligheder, siger han og peger på, at målet er at gøre holdet ’til en god forretning, så vi kan skabe en professionel fremtid for de dygtigste atleter.’

Den stigende interesse har også fået Dansk Atletik Forbund til at sætte e-sport på programmet, når der næste år skal afholdes Skole OL, hvor elever fra 4. til 7. klasse dyster i discipliner som løb, længdespring og altså nu også computerspil.

- Nu er vi klar til at invitere flere idrætter ind, så i år er der esport, bueskydning og roning, siger projektleder Signe Hedemann Mikkelsen, som ser det som et naturligt skridt at sætte e-sport på programmet.

- Skole OL skal være relevant for så mange børn som muligt. Vi vil gerne være med til at nedbryde nogle barrierer og åbne nogle døre.

Computerspillere indtager efterskolerne efter ferien
Computerspillere indtager efterskolerne efter ferien

DIF: Vi er ikke klar til at anerkende esport
Selv om e-sportsindustrien vokser eksplosivt i hele verden, et stigende antal danske unge forsøger at udleve drømmen om at leve af at spille computerspil, er e-sport ikke anerkendt af Dansk Idrætsforbund endnu.

- Vi er ikke nået så langt, at vi anser esport for at være en idræt. Men det er spændende aktivitet, medgiver DIF's formand, Niels Nygaard, som ikke mener, at e-sport kan betegnes som idræt, selv om det er en anerkendt sportsgren.

- Hvis vi skal betragte det som idræt, skal der være tale om fysisk udfoldelse. Vi har heller ikke skak er bridge med i DIF, siger han.

Han afviser dog ikke, at den holdning kan ændre sig som den har gjort med andre mindre fysisk aktive sportsgrene som dart.

- Opfattelsen kan jo ændre sig med årene, så e-sport i fremtiden muligvis kan blive defineret som idræt. Bordtennis, petanque og dart blev tidligere heller ikke opfattet som idræt.

Formand i Esport Danmark, Thomas Koed, ærgrer sig over holdningen.

- DIF mister medlemmer i alle deres sportsgrene. Det er til motionscentre og gaming, så det kunne måske være smart at interagere med gamerne, så vi kan fastholde de unge mennesker i de sportsgrene, de gerne vil dyrke, siger han.

Efterskole sætter 'League of Legends' og ' Counter Strike' på skemaet
Efterskole sætter 'League of Legends' og ' Counter Strike' på skemaet

Herunder kan du se tilbagemeldingerne fra de efterskoler og VUC-uddannelser, som metroxpress har været i kontakt med:

LÆS OGSÅ: Blizzard opruster på esport-fronten

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx