Af Ritzau - 16/08-16 18:39; Opdateret: 16/08-16 21:53

Rindom sejler Danmarks tiende OL-medalje hjem i RioRindom sejler Danmarks tiende OL-medalje hjem i Rio

Hun kæmpede med om OL-guldet, men det endte med bronze til sejleren Anne-Marie Rindom i Laser Radial.

storybild

Sejleren Anne-Marie Rindom vandt OL-bronze i Laser Radial. (Billede: Scanpix/Olivier Hoslet)

Den danske sejler Anne-Marie Rindom vandt tirsdag bronze ved OL i Rio i Laser Radial-klassen.

Det skete efter en ottendeplads i den afgørende sejlads. Hun lå nummer to inden sejladsen, som efter planen skulle have fundet sted allerede mandag. Men den blev udsat på grund af for dårlige vindforhold.

Rindom er ikke en hvem som helst i sejlsport. Hun er verdensmester fra 2015, og hun vandt VM-bronze i år.

Før den afsluttende sejlads - det såkaldte medal race - indtog danskeren den samlede andenplads med otte point op til hollænderen Marit Bouwmeester og to point ned til irske Annalise Murphy.

Bouwmeester holdt meget øje med Rindom, da tirsdagens sejladsen gik i gang. Og mens de duellerede, stak Murphy af.

Rindom havde svært ved at forudsige vindretningen, som skiftede flere gange, og hun kom ud i den forkerte side af banen. Derfor tabte danskerne en masse meter til førergruppen.

Murphy, som var med i frontgruppen, blev umulig at hente i kampen om sølvet, så Rindom koncentrerede sig i stedet om at forsvare bronzen.

Det lykkedes ireren at overhale danskeren i den samlede stilling, mens førstepladsen og guldet blev forsvaret sikkert af Bouwmeester.

Rindom endte som tredjesidst, og det var nok til at holde belgieren Evi Van Acker, som blev sekser, bag sig i kampen om bronze.

- Jeg har virkelig kæmpet for det. Selvfølgelig har jeg også gået i skole samtidig, men i det seneste år har jeg virkelig haft intensivt fokus på det her.

- Det er stort set alt, jeg har lavet. Derfor er det også stort at stå med en bronzemedalje, siger Rindom.

I en glædesrus over bronzen sprang Rindom i vandet sammen med den irske sølvvinder, som også er hendes træningsmakker og veninde.

- Jeg er lidt ærgerlig i maven over, at det ikke blev til sølv, men på anden side er ireren og jeg rigtig gode venner, og jeg ved hvor meget, hun har kæmpet for det.

- Jeg ønskede virkelig inde i mit hjerte, at hun skulle få en medalje, og det er bare sindssygt fedt, at vi begge står der. Vi har været i træningsgruppe i de seneste fire år, forklarer Rindom.

Bagefter fejrede Rindom det også inde på land. På stranden i Marina da Gloria fejrer Rindom nu præstationen med sin familie, kæreste og venner.

- Jeg er sulten efter mere ved næste OL. Det giver mig også lidt blod på tanden, at jeg ikke har vundet guld endnu, så nu går vi efter det i fire år mere, siger Rindom.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Er nu reelt udryddet: Det sidste...
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx