Af - 21/04-16 07:00

20 år siden sidst: SÅ meget er sket siden AGF vandt sidste gang20 år siden sidst: SÅ meget er sket siden AGF vandt sidste gang

Efter 20 år uden titler er AGF på nippet til at nå pokalfinalen. Det er STORT på de kanter, og pokalfeberen raser.

Bildstrecke im Grossformat »
Stakkels AGF-fans. De er gået så meget igennem de sidste 20 år. Lad os kigge lidt på, hvad der er sket de sidste 20 år. Heltene fra okalfinalen 16.maj 1996, hvor Brøndby blev slået med 2-0: Lars Windfeld, Torben Piechnik, Martin Nielsen, Gunner Lind, Lennart Bak, Peter Degn, Dennis Siim, Stig Tøfting, Johnny Vilstrup, Henrik Mortensen, Nocko Jokovic, Håvard Flo, Claus Struck og Thomas Thorninger. Træner var Peter Rudbæk. Martin Jørgensen var AGF'er dengang i 1996, men han var skadet. Siden spillede han en sæson mere i AGF, 13 sæsoner i Serie A, fik debut på landsholdet, spillede over 100 landskampe, kom hjem til AGF, rykkede ned, rykkede op, blev årets spiller, og gik på pension og blev tv-ekspert. Siden da... Er tre af spillerne på førsteholdet blevet født: Velkommen til Oskar Buur (tv), Dzhamaldin Khodzhaniazov og Jens Stage. AGF-fans, der var HELT med på mobil-moden, kunne ringe hjem fra Parken og fortælle om sejren i deres 'Motorola StarTAC'. (Den var hot: Den kunne endda modtage sms'er. Det var først senere udgaver af mobilen, der også kunne sende dem.) Facebook, twitter og så videre var i øvrigt ikke opfundet dengang: Dengang var det til gengæld hot med programmet 'icq' (udtales I seek you. Smart, ikke?) som var en slags direkte chat-beskeder, der poppede op på computerskærmen. (nej, ikke på mobil-skærmen.) Hotmail blev først opfundet året efter. Google dukkede først op i 1997!! Ja, der var ikke noget med at google vejen til Parken, kære AGF'er. Og wikipedia var der heller ikke noget der hed dengang. Dengang måtte man rent faktisk høre efter, hvad læreren sagde og notere det i et kladdehæfte. Ellers var man f&%¤¤%# til eksamen. Og nu vi er ved teknologien: Der var ikke nogen streaming-tjenester, men KUN flow-tv. Og X-Files med Mulder og Scully var den hotteste tv-serie. Så hot faktisk, at titelmelodien lå nummer et på den danske hitliste i ugerne omkring pokalfinalen. Storebæltsforbindelsen var ikke færdig dengang. Jeps: Jyder, der skulle til Sjælland var tvunget til at sejle. Københavns metro var man i øvrigt ikke engang begyndt på dengang. Skulle man i Parken var det afsted med HT's gule bybusser og af ved Trianglen. Siden AGF's seneste titel – eller bare medalje for den sags skyld - har FC Midtjylland, FC København, Brøndby, AaB, FC Nordsjælland, Herfølge vundet det danske mesterskab. Mens FC København, AaB, Esbjerg, FC Nordsjælland, Brøndby, OB, Randers, Silkeborg, Viborg og AB har vundet pokalturneringen. Og apropos FC Midtjylland: Siden AGF's pokaltriumf er FCM blevet oprettet, har vundet mesterskabet, og i øvrigt været i pokalfinalen fire gange. Siden har Guld Glen sagt farvel til Midtjyderne er nu træner for.... AGF.

I 20 år har AGF ikke vundet som helst.
Derfor er det ekstra stort, at klubben nu kun er en enkelt returkamp mod AaB fra at stå i holdets første pokalfinale siden dengang i maj 1996, hvor klubbens sidste gang vandt noget.

- Vi er tæt på noget rigtigt, rigtigt stort, som midtbanespilleren Jens Jønsson siger det før aftenens kamp.

- Det er jo ikke fordi, vi har været vant til at spille med om det helt store, så det kan man godt mærke på omgivelserne på folk. De snakker om det, siger han.

AGF-angriber: Nu øjner vi pokalfinalen
AGF-angriber: Nu øjner vi pokalfinalen

Han var selv blot tre år gammel, dengang Peter Degn og Stig Tøfting scorede målene i 2-0-sejren over Brøndby i Parken, sidste gang AGF vandt noget.

- AGF er en stor klub, og at vi ikke har spillet med om noget sjovt i så mange år, det mærker man. Det er noget, folk hungrer efter. Og det gør vi også som spillere, siger han.

Klubmanden Martin Jørgensen, var selv AGF'er dengang for 20 år siden, men han var skadet og kom ikke i kamp i finalen. Han kan mærke, at de 20 magre år har sat sit aftryk:

- Det vil betyde rigtigt meget, også for fans og for byen, at kunne vinde en pokalfinale igen fordi der er gået så længe, siger han.

Glen Riddersholm: AGF-nederlag falder tilbage på mig
Glen Riddersholm: AGF-nederlag falder tilbage på mig

- På stadion i lørdags var det også ligesom om at fokus ikke var på Randers-kampen, men mere på kampen mod AaB, så den ER vigtig, siger han.

Hverken Jens Jønsson eller Martin Jørgensen vil dog sælge skindet før AaB er skudt. Selv om AGF fører 2-0 fra den første kamp. For som Martin Jørgensen siger:

- 2-0. Er. Den. Farligste. Føring!

LÆS OGSÅ: Pragtkasser af Randers sænker AGF i lokalopgør

LÆS OGSÅ: Islænding roser AGF's fans: Derfor jeg skiftede til AGF

LÆS OGSÅ: AGF-træner: Pokalfinale vil være et mirakel

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx