Af Steffen Gronemann - 04/02-18 13:17

Bendtner fortalte om dårligt forhold til sin far: - Lidt dum og sensations-sulten forsideBendtner fortalte om dårligt forhold til sin far: - Lidt dum og sensations-sulten forside

I et hudløst ærligt interview i marts-udgaven af magasinet Euroman fortæller Nicklas Bendtner, at hans forhold til faren Thomas Bendtner er forlist, og at han ikke har haft kontakt med ham i noget, der ligner fem år.

Årets mål i Norge: Nicklas Bendtners verdensklasse-drøn løb med titlen!

»Han kørte i mange år min karriere efter, hvad der var godt for ham og hans makkere. Alligevel er det værste nok, at han har misbrugt min tillid. Han vidste jo, at han var mit store idol, fra jeg var lille,« siger landsholdsstjernen blandt andet i interviewet, som BT beskrev i går i en historie, der vakte stor opsigt.

Selv kalder Nicklas Bendtner interviewet for 'mit livs længste og ærligste interview'.

»I den ny udgave af Euroman har jeg givet mit livs længste og ærligste interview. Forside teksten er lidt dum og sensations-sulten, men bare rolig: artiklen inde i bladet er jeg stolt over,« skriver Bendtner på Instagram, hvor han også lægger et billede af forsiden af det nye Euroman op.

I det store interview fortæller Bendtner om bagrunden for, at han i dag ikke ser sin far, som ellers i hele hans opvækst var som en helt for ham, og som har hjulpet ham i starten af hans karriere.

I et hårdt brud med Caroline Fleming, som er mor til Nicklas Bendtners søn, Nicholas, tog fodboldstjernens forældre hendes parti, fortæller fodboldstjernen i interviewet. Der følte fodboldstjernen sig svigtet.

Siden gik det også skævt i Bendtners smykkefirma, hvor Bendtners far angiveligt ikke havde styr på opgaven som direktør – pengene fossede ud af kassen.

Thomas Bendtner var også frem til 2014 agent og sportlig rådgiver for sin søn. I dag varetages den rolle af agenten Ivan Marko Benes.

Thomas Bendtner har med et brev forsøgt at få forholdet til sønnen på ret køl, men det har prellet af på Nicklas Bendtner, siger han til Euroman:

»Hvis man kan gøre ting, der er så slemme mod et andet menneske, endda ens eget kød og blod, og derfra tror, at han kan hænge en notits op på den andens dør, og det så løser alle problemer…« siger Bendtner, som først fuldfører sætningen, efter at Euroman-journalisten spørger 'hvad så?':

»Så kender man mig overhovedet ikke godt nok. Hvis det var mig, der havde såret mine nærmeste på den måde, ville jeg gå gennem ild og vand for at gøre det godt igen.«

Thomas Bendtner har gennem hele Nicklas Bendtners karriere været en stor støtte for sin søn. I de første mange år som agent og sportslig rådgiver og senere også som direktør i Nicklas Bendtners smykkefirma, Noble by Bendtner. 

 

AgentrollenI 2005 trodsede familien Bendtner, ifølge Nicklas Bendtner, rådet fra FC Københavns daværende sportschef Niels Christian Holmstrøm og forlod FCK til fordel for Arsenal for at opfylde den dengang 16-årige Nicklas Bendtners drengedrøm om et skifte til en stor udenlandsk klub. Thomas Bendtner trak i trådene i forbindelse med det skifte.

Fodboldstjernens far forblev den tætteste sportslige rådgiver frem til 2014. I den periode kom Nicklas Bendtner ud i kulden i Arsenal, og prøvede sig derfor af med lejeophold i først Sunderland og siden et ufrugtbart ophold i Juventus.

I 2014 blev den rutinerede danske agent Ivan Marko Benes tilknyttet den danske landsholdsstjerne, som altså havde brudt med sin far. Kort efter sørgede Benes for, at Bendtner kom til Bundesligaen Wolfsburg i Tyskland. Siden har han også stået for den danske landsholdsspillers klubskifter til Nottingham Forest og Rosenborg.

 

SmykkefirmaetNicklas Bendtner nævner selv i interviewet med Euroman det fallerede smykkefirma Noble by Bendtner, som han stod bag, og som havde far Thomas Bendtner som direktør, som en af årsagerne til, at det blev til et brud mellem far og søn.

Firmaet blev oprettet i 2010, hvor der var stor optimisme i Bendtner-familien omkring mulighederne for det eksklusive smykkebrand.

»Nicklas er meget modebevidst og har virkelig fingeren på pulsen, når vi taler trends inden for mode og accessories, så derfor kommer han med rigtigt mange gode ideer og grovskitser til vores kollektioner,« forklarede Thomas Bendtner i 2011 til BT i forbindelse med lanceringen.

»Det er en faktisk en drengedrøm, jeg har haft, at kunne lave min egen smykkeserie en dag, og nu bliver det så en realitet,« sagde Nicklas Bendtner.

Efter tre regnskaber med røde tal blev firmaet reelt lukket i 2014 efter et underskud i kassen, der ifølge Ekstra Bladet var på 4,7 millioner kroner. I dag har selskabet en egenkaptital på minus 6,7 millioner kroner.

Jeg skal have fuld fokus på min fodboldkarriere, og det har jeg besluttet, at jeg ikke kan forene med smykkevirksomhed p.t., lød det dengang fra Bendtner til Ekstra Bladet.

 

To hårde brud - og en grim dom»I min familie er vi meget tætte, og da jeg var yngre, delte vi alt. I essensen var min mor min bedste veninde og min far min bedste ven.«

Sådan sagde Nicklas Bendtner i et interview med Berlingske i 2013, hvor han lige havde været gennem en tumultarisk periode med en dom for spirituskørsel og en anden bytur, hvor han i plørrefuld tilstand endte på taget af en taxa.

Som han fortæller i Euroman, så led hans forhold til forældrene Joan og Thomas et knæk, da de ikke viste ham nok støtte i forbindelse med hans brud med kæresten og moren til hans søn, TV-baronessen Caroline Fleming, som han var sammen med i 2010 og 2011. Efter bruddet kæmpede parret om barnet Nicholas, som Bendtner i perioder ikke har haft mulighed for at se, så ofte, som han har ønsket.

Oven i alt dette fik hans mor i efteråret 2012 konstateret brystkræft. Men hun blev efter operationer og kemobehandling konstateret rask i marts 2013, en glad nyhed, som Bendtner fejrede med byturen, der sluttede med en køretur med for meget alkohol i blodet i det indre København. 

»Det var komplet uansvarligt af mig at køre med for høj en promille i blodet. Andet er der ikke at sige om det. Og det tåbeligste var, at min ven og jeg kun skulle 100 meter ned ad vejen. Men jeg var så glad og lykkelig på min mors vegne, at jeg følte mig uovervindelig i det øjeblik - hævet over alt.«

I 2015 blev Bendtner så i en alder af 27 år skilsmissebarn, da Thomas og Joan Bendtner blev skilt.

Se herunder i tidslinjen den udvikling, Bendtners karriere har taget siden han for to år siden ragede uklar med Wolfsburg og blev fyret

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk sports-komet scorer vild...
bt.dk
Kendt dansk burgerkæde lukker
bt.dk
Kongehuset deler brev fra dronning...
bt.dk
Vred mand tiggede på gaden: Da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx