Af - 05/05-14 17:45

Norsk skistjerne risikerer fængselsstrafNorsk skistjerne risikerer fængselsstraf

Den norske skistjerne Petter Northug må indstille sig på en fængselsstraf for spritkørsel. Det mener eksperter

storybild

(Billede: Polfoto)

Den norske langrendsløber Petter Northug, som er et af Norges største sportsnavne, må nok regne med en fængselsdom for den spirituskørsel, han endelig indrømmede søndag aften.

Det vurderer flere norske jura-eksperter i norske medier mandag morgen.

Petter Northug havde en passager med, som blev skadet ved trafikuheldet i Trondheim, og han stak selv af fra stedet. De to omstændigheder vurderes af eksperter som skærpende for strafudmålingen.

Kendt OL-stjerne kører galt og smadrer sin bil i fuldskab
Kendt OL-stjerne kører galt og smadrer sin bil i fuldskab

- Uden at jeg kender alle omstændighederne, tror jeg, at man i dette tilfælde ligger et sted mellem 30 og 60 dages ubetinget fængsel, siger advokat Mette Yvonne Larsen til tv-stationen NRK.

Politiet havde fået besked om uheldet lidt efter klokken halv seks søndag morgen. Langrendsløberen, som havde et skuffende OL i Sotji, men tidligere har vundet OL-guld, var stukket af fra stedet.

Passageren havde brækket kravebenet og var påført andre mindre skader, mens Petter Northug i stedet blev opsporet af politihunde i en bolig i nærheden.

- Det alvorligste er ikke at køre beruset, eller at stikke af fra stedet, men at skade et andet menneske, hvis det er chaufføren, der er stukket af, og passageren, som er skadet, siger juraprofessor Alf Petter Høgberg til avisen VG.

Northugs mange sponsorer ser med stor alvor på sagen, men hverken Audi, Coop eller Red Bull har trukket sig endnu.

Fælles for trioen er, at de afventer flere detaljer. Informationschef i Audi Marius Tegneby udtaler:

- Det er vigtigt for os, at vi holder hovedet koldt i en krævende situation. Vi forstår, at mange ønsker at vide, hvilken vej dette går, men vi forhaster os ikke med en beslutning. Det er også vigtigt, at Petters team nu får lidt arbejdsro. Det ønsker vi at bidrage til.

Hos Coop, som ifølge nyhedsbureauet NTB sponsorerer Northug med ni millioner norske kroner årligt, skal sagen diskuteres grundigt igennem, før en beslutning tages. Samme melding kommer fra Red Bull.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

30 millioners forskel: Her er de...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Den verdenskendte svenske musiker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx