02/08-17 07:49

Rosenborg-træner sætter sin lid til Bendtner i CL-kampRosenborg-træner sætter sin lid til Bendtner i CL-kamp

Nicklas Bendtner trives i store kampe, siger hans træner inden returkamp i Champions League-kvalifikationen.

storybild

Nicklas Bendtner har haft blandet succes i Rosenborg, men i onsdagens kamp mod Celtic er han udset en stor rolle. Reuters/Russell Cheyne/arkiv

Trondheim. Den danske angriber Nicklas Bendtner får en vigtig rolle, når Rosenborg onsdag spiller returkamp mod Celtic i Champions League-kvalifikationen.

Det siger hans træner i Rosenborg, Kåre Ingebrigtsen, der også var imponeret over danskerens indsats i udekampen mod de skotske mestre.

- Han er en mand, der trives ved store kampe, og det viste han i første opgør. Han holdt godt i bolden, og vi brugte ham meget. Han skaber rum, og modstanderen holder øje med ham. Og så skaber vi chancer.

- Vi skal bruge ham så meget som muligt, og vi skal bruge ham, som vi gjorde i Glasgow, siger Ingebrigtsen til det norske nyhedsbureau NTB.

Bendtner er den eneste spiller i Rosenborg-truppen med Champions League-kampe på cv'et. Den danske angriber har spillet i alt 37 kampe i den fineste europæiske klubturnering med ni mål til følge.

Og Bendtner er netop hentet til den norske klub på grund af sin erfaring.

- Helt sikkert. Han har været på den her scene før, og han ved, hvad der kræves. Der er ikke så meget europæisk erfaring i resten af truppen, og så er det klart, at folk med hans erfaring bliver vigtige, siger Ingebrigtsen.

I den hjemlige liga har Nicklas Bendtner scoret seks gange i 16 optrædener for de forsvarende norske mestre, der topper Eliteserien.

Rosenborg og Celtic mødes onsdag aften på nordmændenes hjemmebane i returopgøret i Champions League-kvalifikationen. Første opgør endte 0-0.

Den samlede vinder skal spille playoffkampe om at komme med i Champions League-gruppespillet. Klubben vil samtidig mindst være garanteret deltagelse i Europa Leagues gruppespil.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
800 år gammelt dansk slot får vild...
bt.dk
Mand omkommet - faldt i vandet ved havn
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx