Af - 25/04-16 14:14

Her er danskerne der kan blive mestre i udlandetHer er danskerne der kan blive mestre i udlandet

Kasper Schmeichel eller Christian Eriksen? Hvem ender som mester efter sæsonen i Premier League... og hvilke danskere kan vinde titler i andre lande? Få overblikket her.

Bildstrecke im Grossformat »
Ligesom på fotoet her er Kasper også foran i tabellen. Leicester har med tre kampe tilbage et forspring på otte point ned til Tottenham, der dog har en kampe flere at spille. Leicester har ikke det nemmeste program, men mangler kun fem point for at være helt sikker. Christian Eriksen og Tottenham er bagude, men topformen har indfundet sig i rette tid - eller er det måske alligevel for sent? Den rutinerede Ajax-spiller er en af en dansk trio, der kan blive mestre i Holland. Også i Holland kommer der en dansk mester. Eller to. Med to kampe tilbage står mesterskabet mellem enten Lasse Schøne og Viktor Fischer fra Ajax og Simon Poulsen fra PSV Eindhoven. Ajax har Twente og De Graafschap, mens PSV har Cambuur og Zwolle. Det kunne ligne lutter sejre til de to, og så gælder det målscoren, hvor Ajax lige nu er seks mål bedre. Det hører dog med til historien, at Simon Poulsen i PSV kun har spillet et par håndfulde kampe på grund af skader. Ni points forspring med 12 tilbage at spille om. Sådan ser det ud for Erik Sviatchenko og Celtic i toppen af den skotske liga. Hvis det ikke er afgjort før, så bliver det nok sat endeligt på plads, når Celtic tager imod Aberdeen på hjemmebane 8. Maj. Erik Sviatchenko har spillet 10 kampe siden han skiftede i januar. Med fem kampe tilbage af mesterskabsslutspillet er Lasse Nielsens (tv) forsvarende mestre fra Gent på tredjepladsen sammen med Anderlecht, tre point efter Club Brugge. Her er ikke for alvor nogen lette kampe, da det kun er de seks øverste fra ligaen, der er med i slutspillet. Så godt som mester! Daniel Høeghs klub Basel er med seks runder tilbage at spille hele 16 point foran 'forfølgerne' fra Young Boys. To point ud af de sidste 18 er med andre ord tilstrækkeligt til at sikre sig mesterskabet for 19. gang i klubbens historie – og for syvende gang i træk. (Her er det et foto fra Daniels tid i OB-trøjen) Tricky, tricky, tricky, Simon.... Vi går ud fra, at Fenerbahce får de tre point for Trabzonspor-kampen (som i weekenden blev afbrudt kort før tid ved stillingen 4-0 til Fenerbahce, da en Trabzon-fan begyndte at tæske en linjedommer) så er der kun tre point op til Besiktas med fire kampe igen – men Besiktas mangler stadig den svære udekamp mod Galatasaray.

Efter weekendens kamp i Premier League stod det fast, at en dansker kan kalde sig engelsk mester efter denne sæson. Spørgsmålet er så bare lige om det bliver den ene eller den anden.

Leicester vinder uden Vardy og er tre kampe fra guldet
Leicester vinder uden Vardy og er tre kampe fra guldet

Kasper Schmeichel og Leicester eller Christian Eriksen og Tottenham.

Førstnævnte har alle kort på hånden, men den sikre målmand er langt fra den dansker, der er tættest på at sikre sig et nationalt mesterskab ude i Europa.

Klik dig gennem galleriet her i toppen af artiklen for at få overblikket.

LÆS OGSÅ: Tottenham nedlægger United på seks gyldne minutter

LÆS OGSÅ: Eriksen om titeljagt: Vi må ikke smide flere point

LÆS OGSÅ: Tottenham-topscorer: Vi kommer efter Leicester

LÆS OGSÅ: 13 danskere spinder guld på Kasper Schmeichel og co

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Optimistisk Tom K: Mine forventninger...
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Cecilie Hother afslører sin kur:...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx