Af Johnny Wojciech Kokborg - 16/07-17 08:26

Begik røveri høj på kokain: Tidligere fodboldspiller troede, han var på skattejagt Begik røveri høj på kokain: Tidligere fodboldspiller troede, han var på skattejagt

Den tidligere fodboldspiller Shaun Newton har ramt bunden, efter han satte fodboldstøvlerne på hylden. Den forhenværende West Ham-spiller slipper for fængsel i en bemærkelsesværdig røverisag.

storybild

Shaun Newton (th.) - her i duel med Newcastles Laurent Robert tilbage i 2004 - slipper for fængsel efter et røveriforsøg. (Billede: PAUL BARKER)

Newton blev arresteret sidste år anklaget for at have røvet en lejlighed, men i sidste uge frikendte retten ham for fængselstraf. Grunden til frikendelsen skal findes i en mildest sagt opsigtsvækkende forklaring fra Newton, der gjorde retten så bekymret, at man fandt frem til, at en fængselsstraf næppe var vejen frem.

Så mange unge danske mænd sniffer kokain

»Jeg troede, jeg var med i en eller anden form for skattejagt. Jeg ledte efter resten af sporene til at løse gåden,« forklarede Newton i retten. Ifølge ham selv havde han ikke sovet i to dage og var høj på kokain og påvirket af alkohol.

Newton forklarede videre, at han ledte efter et par bilnøgler, der kunne hjælpe ham med at løse 'gåden', og det var derfor, han brød ind i lejligheden, der var ejet af beboeren Samuel Mintah. Mintah formåede sammen med en nabo at tilbageholde Newton, indtil politiet dukkede op.

Newtons forsvarsadvokat Alex Radley fortalte om en trist skæbne, der havde ledt til episoden.

»Han har ikke fundet sig til rette efter fodbolden. Han lever dag til dag og lever af andres almisser,« forklarede han i retten. Det tog dommeren med i sin betragtning.

»Det står klart, at du var høj på kokain og alkohol, og det er måske derfor, at du begik røveriet. Heldigvis var intet taget fra lejligheden, og du gav en bizar vidnesforklaring omkring din ageren. Nok til at både juryen og jeg selv er bekymrede for dit mentale helbred,« sagde Ian Peddie.

Selv om Newton er skyldig i forbrydelsen, slipper han altså for fængsel og skal i stedet udføre 100 timers samfundstjeneste samt betale et par bøder for at have undladt at møde op til de første retsmøder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx