Af Ritzau - 24/08-16 08:44

Bundesliga-klubber har købt for rekordmange milliarderBundesliga-klubber har købt for rekordmange milliarder

De bedste tyske fodboldklubber har i sommerens transfervindue købt spillere for over tre milliarder kroner.

storybild

De tyske profiler Mario Gotze (tv.) og André Schürrle (th.) er blandt Dortmunds otte indkøb i sommerens transfervindue. (Billede: Reuters/Arnd Wiegmann)

Når den tyske Bundesliga bliver sparket i gang på fredag, sker det efter et transfervindue, hvor der er blevet handlet for større summer end nogensinde.

Over tre milliarder - mere præcist 3.350.000.000 kroner - har fodboldklubberne fra den bedste tyske fodboldrække købt spillere for i sommerens transfervindue.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa, og det er rekord for Bundesligaen.

Det er blandt andet to af de helt store giganter i tysk fodbold, Bayern München og Borussia Dortmund, der har været særligt aktive.

Dortmund har hentet otte spillere til en samlet værdi af 800 millioner kroner - heriblandt de offensive profiler André Schürrle og Mario Götze. Sidstnævnte vender hjem til Dortmund efter tre sæsoner hos rivalerne fra Bayern München.

Dortmund har dog samtidig haft godt gang i spillersalget. Henrikh Mkhitaryan, Mats Hummels og Ilkay Gündogan er således blevet sendt afsted i løbet af sommeren for et samlet beløb på knap 800 millioner kroner.

Hos Bayern München er portugisiske Renato Sanches og tyske Mats Hummels købt ind for i alt lidt mere end 500 millioner kroner.

Alle klubberne i Bundesligaen har samlet set solgt spillere for 3,1 milliarder kroner og har dermed altså næsten solgt for lige så meget, som de har købt ind for.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx