Af Ritzau - 17/04-17 19:06

Kenyanere sikrer flot dobbelttriumf ved Boston MarathonKenyanere sikrer flot dobbelttriumf ved Boston Marathon

De kenyanske maratonløbere gjorde rent bord ved den 121. udgave af det prestigefyldte Boston Marathon.

storybild

Kenyanske Geoffrey Kirui vandt mandag Boston Marathon foran amerikanske Galen Rupp. (Billede: Reuters/Gretchen Ertl)

Det endte med to kenyanske vindere, da det prestigefyldte Boston Marathon mandag blev afholdt i den amerikanske storby for 121. gang.

Hos mændene var det den 24-årige kenyaner Geoffrey Kirui, der nuppede førstepladsen foran amerikanske Galen Rupp, der vandt bronze ved OL i Rio i 2016. Japanske Suguru Osako blev nummer tre.

Geoffrey Kiruis vindertid lød på 2 timer, 9 minutter og 37 sekunder.

Tiden var dermed et stykke fra maratonverdensrekorden, der blev sat i Berlin i 2014 og lyder på 2 timer, 2 minutter og 57 sekunder.

Kiruis sejr blev i høj grad sikret med omkring seks kilometer tilbage af løbet.

Her øgede den unge kenyaner farten voldsomt, og amerikanske Galen Rupp kunne ikke længere følge det hæsblæsende tempo. Geoffrey Kirui havde derfor overskud til både at smile og vinke til fans på opløbsstrækningen.

Hos kvinderne var det også en stærk afslutning, der sikrede kenyanske Edna Kiplagat førstepladsen og den samlede kenyanske dobbelttriumf.

Edna Kiplagat sluttede foran Rose Chelimo, der er født i Kenya, men repræsenterer Bahrain. Amerikanske Jordan Hasay tog sig af tredjepladsen.

Boston Marathon er verdens ældste årlige maratonløb og et af de mest prestigefyldte i løbet af atletiksæsonen. I år var fjerde gang, at løbet blev afholdt, siden det i 2013 blev ramt af et dødeligt bombeangreb.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx