Af Ritzau - 11/10-16 16:20; Opdateret: 11/10-16 16:32

Skadet Line Jørgensen går glip af håndbold-EMSkadet Line Jørgensen går glip af håndbold-EM

Bagspilleren Line Jørgensen skal opereres onsdag og står over for en længere pause. Dermed er hun ude af EM.

storybild

Line Jørgensen pådrog sig en skade i det ene håndled i første halvleg af torsdagens Golden League-kamp mod Rusland, som Danmark endte med at vinde 32-22. (Billede: Scanpix/Frank Cilius)

Der er dårligt nyt til de danske håndboldkvinder.

Den danske landsholdsprofil Line Jørgensen skal opereres og går glip af EM i december på grund af en skade i hånden, oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Line Jørgensen, som er tidligere anfører på landsholdet, er ærgerlig over endnu en lang pause fra håndbolden.

- Det var et stort slag at få at vide, at pausen bliver så lang. Jeg følte, jeg var kommet godt tilbage fra min knæskade, og nu skulle jeg endelig i gang med landsholdet, ligakampe og Champions League, og nu misser jeg også EM.

- Jeg er selvfølgelig rigtig ærgerlig lige nu, men jeg er heldigvis i de bedste hænder i forhold til operation og genoptræning, siger Line Jørgensen til forbundets hjemmeside.

Line Jørgensen pådrog sig skaden i håndleddet i første halvleg af torsdagens Golden League-kamp mod Rusland, som Danmark endte med at vinde 32-22.

Danskerne tabte uden Line Jørgensen de efterfølgende to Golden League-kampe til Frankrig og Norge.

Line Jørgensen var til røntgen og MR-skanning efter sit uheldige fald, men i første omgang viste ingen af undersøgelserne komplikationer.

Landsholdsfysioterapeut Mikkel Hjuler anbefalede dog en ekstra gennemgang af de eksisterende skanninger, og den viste et overrevet ledbånd samt brud på en knogle.

- Jeg var ikke i tvivl om, at knoglen var ude af led, da jeg på banen reponerede en af håndrodsknoglerne, der sad forkert.

- Jeg ved også, at det mere er reglen end undtagelsen, at ledbånd rives over, og der ofte ses brud, når en knogle rives ud af led på den måde.

- Nu venter der Line en operation, hvor ledbåndene skal sættes fast igen, og bruddet skal testes i forhold til stabilitet, siger Mikkel Hjuler.

Højrebacken bliver opereret onsdag, hvorefter hun skal i gips i seks uger med en efterfølgende genoptræning på flere måneder.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx