Af Jonas Melander Hammer - 06/08-17 21:07

Se skandale-afslutningen: FCK-fans helt amok - tæskede vagt og betjenteSe skandale-afslutningen: FCK-fans helt amok - tæskede vagt og betjente

Sæsonens første møde mellem Brøndby og FCK endte i meningsløs vold på stadion.

Se de voldsomme scener fra politiets kamp med FCK-fans

Under afslutningen på derbyet mellem Brøndby og FCK har FCKs tilhængere slået en sikkerhedsvagt ned, inden de kæmpede en voldelig kamp med politiet, der ikke kunne trænge ind på udebaneafsnittet.

Først scorede Brøndbys nyindkøb Simon Tibbling til 1-0 i sin Superligadebut, og så brød helvede løs.

Først blev en sikkerhedsvagt slået i ansigtet med en knytnæve, da FCKs fans skyndte sig ned mod baglinjen for at demonstrere deres vrede over Brøndby-scoringen. Og siden trådte flere hætteklædte mand klædt i sort frem forrest på tribunen.

Med flagstænger og hævede knytnæver tvang de sikkerhedsvagterne væk fra afsnittet, inden politiet måtte gå til modangreb på 'fansene'. Det var dog ikke nok til, at FCK-fansene faldt til ro.

I stedet røg de direkte mod politiet, som de gik til angreb på med både knytnæver og afrevne. Det kampklædte politi trak knipler og forsøgte at forcere udebaneafsnittet, men fansene ville det anderledes og tvang politiet ud fra afsnittet.

Efterfølgende måtte politiet barrikadere sig bag et hegn, som FCK-fansene forsøgte at bryde op, så de kunne komme i kamp med politiet. Flere kampklædte betjente kom til, og siden blev udebaneafsnittet omringet af politibetjente.

Kampen blev under bataljen fløjtet af, og var i alt udsat i sytten minutter. Kl. 20:12 blev kampen genoptaget. Og efter to minutters boldflytteri, kunne kampen endelig fløjtes af med slutstillingen 1-0 til Brøndby IF.

Efter kampen har FCKs træner Ståle Solbakken undskyldt for fansenes opførsel.

»Det er kedeligt for klubben og fodbolden, at der sker sådan nogle ting. Jeg vil gerne beklage på FCKs vegne. Det er sikkert en gruppe, der står bag, og de skal findes og straffes,« siger Ståle Solbakken til TV3+.

»Stemningen blandt spillerne er en dobbelt skuffelse. De er både skuffet over resultatet og også det, der er sket udenfor banen,« siger han.

Også FCKs direktør har på FCKs hjemmeside taget afstand fra hændelserne.

»Det er totalt uacceptabelt og pinligt at opleve den slags. Der er ingen undskyldning for at opføre sig sådan eller angribe politi eller andre på stadion. Det er en skændsel og vi vil nu sammen med alle relevante parter gøre vores til at finde frem til dem, der har været involveret, så de får deres straf,« siger Anders Hørsholt til FCK.dk

»Jeg troede helt ærligt, at vi var vokset fra det, så det her er et gevaldigt tilbageslag og uacceptabelt. Det er en skændsel, og det holder ikke,« siger Anders Hørsholt videre til TV3+.

Brøndbys bestyrelsesmedlem og storaktionær Jan Bech Andersen reagerede også efterfølgende på balladen udenfor banen. Han mener, at det er op til både FCK og Brøndby at løse problemet.

»Vi (Brøndbys fans, red.) har selv være der. Det er en fælles opgave at løse problemet, så vi må bare gå til den, og finde de personer, der står bag, så vi kan straffe dem,« siger Jan Bech Andersen til TV3+.

Brøndbys fans har tidligere været involveret i en lignende sag tilbage i 2012. Her invaderede Brøndbys fans banen efter at have spillet pokalkamp mod FCK. Dengang blev Brøndby straffet af DBUs disciplinærudvalg. Straffen lød således:

'Brøndby IF frakendes retten til at spille med tilskuere på Brøndby Stadion ubetinget i to kampe og betinget i en tredje kamp, og tildeles bøde på 150.000 kroner. FC København idømmes bøde på 100.000 kroner,' skrev DBU dengang på sin hjemmeside.

BT har forgæves forsøgt at få kontakt til DBUs disciplinærudvalg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medina har fået sin dom for...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Kendt shoppingcenter udvider: Nu...
bt.dk
Dansk burgerkæde solgt for trecifret...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx