Af - 23/09-16 21:16

Dansk verdensmester i bordfodbold: Sådan bliver du godDansk verdensmester i bordfodbold: Sådan bliver du god

Amalie Bremer har netop hevet sin 15. VM titel i bordfodbold i hus. Metroxpress ringede til verdensmesteren, som direkte fra en burgerbar i Hamborg gav et par gode råd til, hvordan man bliver en dygtig spiller.

storybild

Danske Amalie Bremer (tv.) og Nathalie Saltz vandt VM guld i damedouble i den tyske Leonhartturnering (Billede: privat)

I Danmark er bordfodbold en ret nichepræget sportsgren. På eliteplan går det rigtigt godt for danske topspillere såsom Amalie Bremer og makkeren Nathalie Saltz, som for et par dage siden vandt det tyske Leonhart VM i dame-double.

Men på amatørplan er der ifølge Amalie Bremer fortsat meget at arbejde på.

- Vi har stadig en udfordring med at nå ud til folk og fortælle, at det her er noget man kan gå til, og at der er nogle foreninger. Det behøver ikke at være så super nørdet, man kan også bare komme ud og drikke en øl og spille med sine venner og hygge sig, fortæller hun.

Amalie er tilknyttet klubben HBF (Hovedstadens Bordfodboldforening), som ligger tæt ved torvehallerne i København.

Hendes bedste råd til andre bordfodbold-entusiaster, der ønsker at forbedre sit spil, er faktisk at lægge vejen forbi en klub og studere dem, som spiller lidt mere professionelt.

- Man ville få et chok til en turnering, hvis man kun er vandt til at spille for sjov på en bar. For den måde der spilles på foregår på et langt mere struktureret plan. Og man bygger spillet op og laver afleveringer hele tiden, siger hun og uddyber:

- Jeg tror det første trin handler om at lægge bolden død med vilje. I stedet for bare at gå helt amok. Og så bare få spillet en masse og få trænet nogle særlige ting. Øve nogle særlige skud oppe i angrebet.

Hun mener, at man bør starte med at finde ud af, hvad man er god til og hvilken type spiller man er. Og så bruge mange timer for at få mekanismerne ind i hænderne.

Hvis man ønsker at øve sig på konkrete finter er der særligt to tricks, som den danske topspiller kan anbefale. Det første trick anvender hun selv ofte og kaldes ’Snaken’.

Det specielle ved tricket er, at man placerer håndtaget helt oppe på håndledet i stedet for at starte med at holde normalt med hånden. Og så fører du din hånd igennem, så den kører ned over håndtaget, som du så griber med fingrene. Du laver simpelthen én rotation og rammer bolden på en måde, så du får ekstra kraft på skuddet.

Indenfor de første 30 sekunder af klippet laver Amalie Bremer 'Snake' skuddet.

Ellers kan benytte sig af den såkaldte 'tic-tac' finte, hvor man afleverer bolden imellem hele angrebskæden, så bolden spilles imellem alle tre angribere fra mand til mand.

- Det er ikke effektivt at gøre i en turnering for der er stor risiko for at miste bolden, når det går meget hurtigt. Men hvis du vil stå og lave lidt lir, så er det en god ide at spille bolden hurtigt, siger den danske verdensmester i bordfodbold.

LÆS OGSÅ: Dansk verdensmester i bordfodbold tager på ’Tour de Tyskland’

LÆS OGSÅ: Dansk mester skal selv betale for VM-enkeltstart

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx